Одговор на срамне оптужбе Александра Вучића!

zavetnici

Поводом бруталног обрачунавања и срамних оптужби и претњи упућених Српском сабору Заветници и Српском народном покрету Наши, од стране самовољног диктатора Александра Вучића за ломљење гласачких кутија на биралиштима у Косовској Митровици, Српски сабор Заветници подсећа јавност да од свог оснивања, на Сретење 2012. године, за разлику од актуелне и предходне власти делује искључиво у оквирима Устава и Закона Републике Србије.

Изрежирана медијска хајка коју ових дана актуелна власт води против сопственог народа, који је бојкотовао нелегитимне шиптарске изборе на Косову и Метохији и тиме потпуно пољуљао режим у Београду и оборио неуставни Бриселски споразум, добила је веће размере. Поред Срба који живе на Косову и Метохији,  стравична пропаганда директно је уперена и на све оне који су се на било који начин декларисали против одлуке Владе да примора Србе на Космету да гласају на изборима тзв. државе Косово.

Српској јавности ускраћено је право на истину!

Због чега би чланови Српског сабора Заветници, или било које друге организације која је позивала на бојкот избора ломили гласачке кутије у тренуцима кад је одзив бирача у Косовкој Митровици, углавном припадника албанске националне заједнице, једва прелазио 7%?! Због чега бисмо на било који начин учестовали у рушењу победе српског народа над Хашимом Тачијем, Кетрин Ештон и Владом Србије, која је током протеклих месеци претила, уцењивала и обрачунавала са свим Србима на северу Космета који су јавно позивали на бојкот?!

Чињеница је да је актуелни режим Александра Вучића и Ивице Дачић изгубио легитимитет 3. новембра 2013. године успешним бојкотом шиптарских избора. Прогоном политичких неистомишљеника без икакве основе Александар Вучић, панично и у страху, не бира начине да се обрачуна са сваким ко се нађе на путу самовољне дикатуре и терора.

Намеће се питање да ли актуелни режим жели овиме да унизи Српски сабор Заветници, у тренуцима када велики број људи приступа покрету, када се отварају одбори широм Србије и припрема заједнички наступ на локалним изборима на Вождовцу у родољубивом блоку са покретом Двери, Сабором српског јединства и осталим?!

Да ли је ово Србија какву желимо? Земља прогона, хапшења неистомишљеника, диктата, медијске хајке, понизна пред Бриселом и Вашингтоном, а репресивна над сопственим народом?!

Ми нисмо настали да бисмо немо посматрали како нам отимају део по део земље, нисмо се сабрали да би нас уплашиле клевете оних који су се до јуче заклињали у границе Карлобаг-Карловац-Огулин-Вировитица, а данас се стиде тога што су Срби.

Српски сабор Заветници, ни под каквим притисцима и уценама неће одустати од свих оних принципа око којих смо се окупили, на путу правде и истине, бескопромисне борбе за српске националне интресе, ма где они били угрожени. Остаћемо уз српски народ на Косову и Метохији, који ће упркос стравичној манипулацији, 17. новембра на поновљеним изборима у Косовској Митровици још једном показати Влади Србије да издаја оличена у Бриселском споразуму нема легитимет!

Српски сабор Заветници,

9. новембар 2013. године