Зло и наопако или прљави удари НАТО квислинга на др Марка Јакшића

Marko_Jakšić

Сједињујући дубину православне етике са свенационалним историјским искуством голготских размера, Срби су метафизичку природу оца лажи – ђавола, дефинисали изреком – зло и наопако. Само захваљујући таквој, Богом дарованој оштроумности и мудрости,Срби су успевали да у и најтежим историјским искушењима добро распознају шта је добро, а шта зло, шта истина, а шта лаж, шта је пут, а шта странпутица, које човек, а ко фукара.

Рачунајући на моралну отупелост и спознајну плиткост савременог човека, редовно праћену историјским самозаборавом и националном равнодушношћу, евроатлантски Инквизитор је у последњих двадесетак година Србима редовно у политици продавао рог за свећу. Сведоци смо да је западни окупатор пред пропале шиптарске изборе, трошећи последње ресурсе српске издаје оличене у „Првом” и његовој квислиншкој булументи, покушао да лаковерним Србима још једном прода рог за свећу. Реч је о клеветничком медијском линчу који је изведен из подземља српског окупираног новинарског простора на једног од најузорнијих српских политичиких првака са КиМ, др Марка Јакшића. Квислиншка агентура у Београду, која се у јавности лажно представља као легална и легитимна српска власт, за прљавог клеветника против др Јакшића изабрала је гласило које је по критеријумима пословности врло блиско надалеко познатим фирмама са париског Пигала. Наравно да текст скројен у подземљу београдског новинарства, са бомбастичним провокативним насловом Договор Марка Јакшћа и Тачија: Спречити Србе да изађу на изборе, не може да буде ништа друго него пашквила препуна лажи и клевета, једном речју зло и наопако. Прави мештри ове лажи скривају се у истој западној обавештајно-медијској агентури која је створила Маркале, Мискинову, Сребреницу и Рачак, док су Првии његова денунцијаторска клоака само ситни мали прљави извођачи.

Западни мештар је о овом случају применио метод инверзије или српски речено изврнуо је истину. Све што је у моралном и политичком погледу својствено његовим малим српским шегртима, мештар је у наведеној пашквили приписао др Јакшићу. Тако би банкротирали мештар да једним потезом уради два посла, да код заборавних и необавештених Срба лажима пољуља углед најутицајнијег српског првака са Косова и Метохије, али и да прикрије перверзну политичку и људску травестију Првоги његове пронатовске менажерије. Наиме, клоака „Првог” која се назива новином, оптужује др Марка Јакшића да је са Хашимом Тачијем направио тајни пакт како би „заједничким снагама и застрашивањем” на све начине осујетили Србе из јужне српске покрајине да изађу на локалне изборе. Иза таквог наводног договора стоји Јакшићев интерес да од Тачија добије гаранције да настави да се бави некаквим бизнисом криминалне природе, који му наводно доноси огромно богатство. Анонимни аутор у име клоаке, а по налогу „Првог” закључује да би после таквог пакта Косово, ни мање ни више, било „слободна зона трговине” једног Тачија и једног Јакшића.1) Овакве инфантилне лажи заударају на трагове западног мештра, јер указују на његову расистичку процену просечног српског читаоца.

За разлику од посуновраћене перспективе опадачког гласила „Првог”и његове пронатовске булументе, истина о др Јакшићу и његовим нападачима изгледа овако:

 

–                     није Марко Јакшић под директивом евроатлантског империјалног лихвара договарао криминални посао са ратним злочинцем Х. Тачијем, увијен у противуставну обланду тзв. бриселских споразума, да натовско-шиптарској лажној држави изручи део територији и грађана Репунлике Србије. То је чинио политички травестита и марионета И. Дачић, под руководством „Првог” и војводе од Бајчетине – Томислава Николића. Тај криминални „дил” српских колаборациониста са српским крвником Тачијем упорно и одважно је разоткривао, управо, народни посланик Марко Јакшић и то чини основу његове кривице. Марко Јакшић је за „Првог” и натовску булументу крив, јер је један од покретача иницијативе за оцену уставности тзв. бриселских уредби пред Уставним судом Републике Србије. Крив је, јер је пред телевизијским камерама РТС у Народној скупштини Србије редовно храбро прозивао „Првог”, Дачића и Николића за издају државе којом руководе, за продају Косова и Метохије и косовских Срба, за противуставно владање, за насиље и уцене које спроводе према грађанима са севера Косова који не прихватају њихове ултиматуме. Марко Јакшић је једноставно крив, јер није ћутао о издаји коју је видео;

–                     није митровачком лекару и народном посланику Јакшићу, човеку од угледа и професије, својствено склапање послова са људима из подземља. То је чинио „Први” и војвода од Бајчетине договарајући се у париским хотелима са дуванским дилером, Цанетом Суботићем, и тзв. бизнисменима Мила Ђукановића како да заокруже политичку, безбедоносну и економску окупацију Србије од стране НАТО пакта. Заједничке послови са нарко-дилерима својствени су Ивици Дачићу, који је пословне просторије СПС на Студентском тргу изнајмљивао за ресторан, ником другом него Дарку Шарићу. О свему томе, о афери „Коферче” и о још много чему, јавно пред камерама, разбијајући грађанима Србије страх који им шири „Први”, говорио је др Марко Јакшић. То му се свакако узима у кривицу;

–                     није Марко Јакшић деведесетих година прошлог века водио национално штетну и непромишљену политику која је довела до губитка Републике Српске Крајине и окупације Косова и Метохије. Није Марко Јакшић идеолошки, материјално и кадровски неспремни српски народ стављао на коцку деведесетих зарад остварења идеала Велике Србије. То су радили тадашњи портпарол СПС млађани Дачић, „Први” као уредник Велике Србије и црнокошуљаш Вулин, као јуришник ЦИА-фаланге, ЈУЛ-а. Они су одговорни за национално погубан биланс из прошлости, који данас за рачун НАТО пакта покушавају да затворе коначним распарчавањем матице српског народа – Републике Србије. Како би рекао др Јакшић, „Првом” је само битно да је на власт, свеједно да ли се ради о Великој Србији или Великој Албанији;

–                     није Марко Јакшић у лето1999. године напустио Косово и Метохију као што је у већини урадила ондашња покрајинска врхушка СПС. Тако су поступили они који га данас нападају, портпарол Владе Михаиловић, генерални секретар Одаловић и њима слични. Нису ни Дачић, ни „Први”, нити војвода од Бајчетине лета 1999. године бранили на Космету оно што се у свеопштој бежанији и у условима државног и војног расула и хаоса могло одбранити. Др Марко Јакшић је један од кључних митровачких Срба који је те 1999. године успео да сачува и одбрани државу Србију северно од Ибра, када су они који су налазили на њеном челу увелико размишљали само о својој политичкој будућности. А међу њима су били, да подсетимо заборавне малени портпарол Дачић, војвода од Бајчетине и наравно, морално перверзни политички травестита „Први”!Стојећи последњих четрнаест година непоколебљиво и често усамљено на бранику државе Србије, на светим обалама Ибра, Марко Јакшић је стекао много непријатеља. Највећи су они који су од тада до данас увећавали своју издају, увећавајући тако конто својих рачуна код западних лихвара, а који стоје иза прљавих натписа какав је Договор Марка Јакшћа и Тачија: Спречити Србе да изађу на изборе.

 

Све злочине коју су током своје политичке и људске травестије починили према сопственом народу и држави, „Први”, војвода од Бајчетине и Дачић би да припишу другом, посебно осведоченим патриотама какав је Србин из хајдучког Ибарског Колашина др Марко Јакшић. Зло и наопако у њима би да угуши побуну савести, па да утамничи, оцрни и уклони све сведоке њихових непочинстава. Исто муку је имао и Карађорђев кум и убица Вујица Вулићевић, гонила га је преко цркве Покајнице све до гроба. А умро је овај некадашњи силник и богаташ у беди и самоћи, без порода и наследника. Јер српски народ добро зна – да можеш како хоћеш, али не можеш докле хоћеш.

За разлику од „Првог”, војводе од Бајчетине и Дачића који би да истину фалсификују, др Јакшић нема проблема ни са истином, ни са личним угледом. О ауторитету др Марка Јакшића најбоље говори то што је руска државна телевизија 3. октобра увече, на каналу Россия 24, у ударном термину и у најпопуларнијој емисији Вести седмице, поводом локалних избора сепаратистичке приштинске власти од свих српских политичара узела само две Јакшићеве изјаве. Наиме, у прегледу избора који је дао водитељ, изузетно цењени и популарни Димитрије Кисељов, др Марко Јакшић је оценио да А. Вучић и Т. Николић учествују у стварању Велике Албаније, те да њих двојицу интересују само паре. Поред тога, руска државна телевизија је пренела позив митрополита Амфилохија Србима са КиМ да не изађу на шиптарске изборе. Општи закључак Кисиљова је да се овим изборима ставља тачка на процес заокруживања независности тзв. Републике Косово. Такође, приметно је враћање Турске на Балкан, а на Ердоганову изјаву Београд практично није реаговао. У руској емисији је закључено да се са српске стране ради о још једном од бројних чинова издаје, која ипак има кључни значај, јер се овом издајом прекрајају државне границе.2)

Радован НИКОЛИЋ / Фонд Стратешке Културе

_________________________________________________

 

1)              http://www.kurir-info.rs/dogovor-marka-jaksica-i-tacija-spreciti-srbe-da-izadu-na-izbore-clanak-1066497

2)              http://rutv.ru/brand/show/id/5206 (од 37 мин.)