Избори 3. новембра или које за, а ко против велике Албаније

ne separatistickim izborima 1

Већ сутра 3. новембра 2013. године српски народ на Косову и Метохији ће одлучивати о томе да ли ће живети по шиптарским или српским законима. Сви они који изађу на локалне изборе расписане од стране сепаратиста у Приштини и по њиховим законима тим чином ће добровољно прихватити правни систем Хашима Тачија и његових терориста, док ће се у исто време одрећи правног поретка Републике Србије. Глас на Тачијевим изборима, без обзира којој листи он припао (српској или шиптарској) је глас за независно КиМ и велику Албанију. То је луткарско позориште преко којег господари у Вашингтону и Бриселу користећи своје марионете у Београду и Приштини желе да легализују сво зло које су наносили Србима 13 дугих година и гурну их у руке злочинаца који су их убијали, спаљивали у крематоријумима и вадили им органе. При том државни медији и републичка влада користе најцрњу пропаганду и притиске како би што више Срба извели на изборе.  Преобраћеник Александар Вучић доказује се као портпарол Хашима Тачија својим фанатичним позивима да се изађе на шиптарске изборе. Он је уочи посете КиМ изјавио „Приштина нека хапси, Вулин и ја долазимо на Косово“.[1]Међутим не само да их Хашим Тачи није ухапсио већи им је дао јако обезбеђење и пратњу. Вучић је агитујући за шиптарске изборе посетио окупирану Јужну српску покрајину у петак где су га Тачијева тајна полиција и НАТО чували боље него што чувају Јахјагу тзв. председника независног Косова. Због посете првог потпредседника владе Грачаница је јуче готово била блокирана за саобраћај, а на улицама је било појачано присуство „Косовских полицијских снага“, полиције Еулекса и припадника Кфора.[2] Колико је за Хашима Тачија била важна Вучићева посета и његов позив да се изађе на локалне изборе показује и чињеница да су шиптарски сепратисти повукли налог за хапшење Александра Вулина којег је бивши радикал повео са собом. Тим поводом Тачи је поручио да Вулин може на КиМ „као човек мира.“[3]

Вучић је дакле по наређењу Тачија добио најјаче могуће обезбеђење како му се на КиМ не би десило ништа лоше. Зашто ако су њих двојица противници како тврди лидер напредњака? Док Србе свакодневно убијају и нападају у окупираној Јужној покрајини Александар Вучић добија јако обезбеђење и његова посета тече глатко. Чували су га исти они терористи који су проводили геноцид над српским народом. Присуство јаких полицијских снага сепаратиста у обезбеђивању Вучића јесте јасан доказ његове спреге са Хашимом Тачијем. Шиптарски сепратисти чувају Вучића као свог, јер пропагира њихове изборе, интеграцију севера Покрајине у независно КиМ и претварање Срба у националну мањину.

Лидер напредњака је приликом посете запретио Србима: Ваша је обавеза да будете одговорни према својој будућности. Како то да вам држава Србија одговара када вас поставља на месту директора здравственог центра, кад вас поставља на место директора школа, кад вас поставља на место директора студенских домова, а не одговара вам када вас само замоли да изађете на изборе”.[4] Најпре размислимо да ли би и један човек који држи до себе и свог народа рекао нешто слично и претио Србима који страдају и трпе најгори шиптарски зулум деценијама? Наравно да не би. Вучић Србе грди и упозорава их да морају да слушају владу која их поставља на функције и даје им радна места. Први потпредседник владе је овде могао слободно да дода речи „ако не изађете на изборе остаћете без посла и хлеба јер ћемо вас сменити и отпустити као непослушне председнике српских општина.“ Да лидер напредњака има све озбиљније проблеме са изјавама  сведоче и његове следеће речи упућене Србима са КиМ: „Ми морамо да водимо паметнију политику, него што су водили неки други. Сами на свету не можемо бити и то смо покушали и нисмо успели“.[5] Управо је Вучић као високи функционер СРС-а водио политику коју сада проглашава мање паметном, и приписује је другима. Када је у питању мантра „не можемо бити сами на свету“ која се понавља годинама од стране прозападних политичара и слуга НАТО пакта, треба само напоменути да је Русија и на примеру Сирије показала да свет више није униполаран, те да Србија не може никако бити сама.

Александар Вучић је приликом посете КиМ успео да помене и премијера Турске. „Лицемерни су и представници међународне заједнице који замерају Вулину због облачења, а истовремено не обраћају пажњу на изјаве какве је упутио турски премијер Реџеп Тајип Ердоган у посети Косову, у Призрену” изјавио је напредњак. Од „храброг“ Вучића Срби су очекивали да ће барем на овом месту, као одговор на Ердоганову изјаву да је „Косово Турска“ јасно поручити да су Косово и Метохија Србија, али узалуд. Србима је запретио али није смео Ердогану и Тачију да поручи да су КиМ српска земља.

На крају можемо да се осврнемо и на напредњаков кључни аргумент. Када је реч о изборима на КиМ, Вучић је рекао да је важно да Срби изађу на изборе. ”Ако не изађу, може се догодити да, на пример, градоначелник Косовске Митровице буде Албанац”.[6] Ова изјава представа обичну манипулацију јер Вучић крије чињеницу да изласком на Тачијеве изборе Срби постају национална мањина, потчињена „правном поретку“ сепратиста из Приштине. Након шиптарских локалних избора, уколико им Срби дају легитимитет својим изласком, неће више бити важно да ли је на челу неке општине Србин или Шиптар јер ће сви радити по законима „незевисног Косова“ и тиме постати (добровољно) део „независног Косова“. То је управо оно што САД и ЕУ траже од Вучића како би њихова злочиначка и накарадна творевина заснована на геноциду добила легитимитет. Због тога је и посланичка група демохришћана, канцелара Ангеле Меркел у немачком Бундестагу, поручила да су „предстојећи локални избори на Косову одлучујући тест способности приступа Србије и Косова Европској унији.“[7] Александар Вучић дела по тим упутствима из Брисела и Берлина. Да би за још један корак приближио Србију ЕУ, иако ће ова под диригентском палицом Немачке пре или касније отварити питање Рашке области и Војводине, Вучић приморава Србе да изађу на Тачијеве изборе и постану део његове мафијашке творевине.

Ова фанатична жеља лидера напредњака да испуни све захтеве Запада може да доведе до  унапређења сарадње са Тачијем у виду фалсификовања избора. На тај начин Вучић би Бриселу показао да је 3. новембра на биралишта изашао довољан број Срба и да је испунио критеријуме ЕУ, а Тачи би себе представио као демократу који поштује права „националних мањина.“ Савез Вучића и Тачија ће неминовно довести и до нових признања независности КиМ.

Међутим, Срби са Косова и Метохије су одавно прозрели трикове преобраћеника Вучића и свима јасно поручују да ће бојкотовати Тачијеве изборе и да њихове резултате никад неће прихватити.[8]

 Борис Алексић / Фонд Стратешке Културе


[8] http://srb.fondsk.ru/news/2013/11/01/nehemo-prihvatiti-rezultate-izbora-od-3.-novembra.-proglas-srpskog-naroda-sa-severa-kosova-i-metohiie.htm