Шиптари засули камењем Србе на мосту у Косовској Митровици

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

БЕОГРАД – Група албанских младића покушала је данас на мосту на Ибру у Косовској Митровици, да скине чешку заставу која је постављена у име српско-чешког пријатељства, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију уз оцену да је то груба провокација српског становништва пред локалне изборе у Покрајини.

Како се наводи у саопштењу, пошто је група грађана спречила младиће да испуне своју намеру, Албанци су се повукли, а потом су каменицама засули Србе.

То је, како се додаје, још један, више него очигледан покушај да се Срби заплаше и спрече да гласају на изборима 3. новембра и нај тај начин препусте сву власт на Косову и Метохији Албанцима.
„Синоћња најава хапшења министра без портфеља у Влади Србије задуженог за Косово и Метохију Александра Вулина и све учесталији напади на српско становништво, груби су притисци који би код Срба у Покрајини требало да изазову револт и бојкот локалних избора на Косову“, наводи се у саопштењу.

Канцеларија за Косово и Метохију осудила је у саопштењу „провокације на Косову и Метохији и од надлежних органа захтева да се насиљу и терору стане на пут“.

Канцеларија тражи и да Приштина поштује договорене споразуме у Бриселу и дозволи Вулину и осталим српским званичницима да слободано долазе на Косово и Метохију.
ТАНЈУГ