Шиптарски квазиминистри посетиће југ Србије? (ВИДЕО)

zoran stankovic

БУЈАНОВАЦ – Председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић рекао је данас да ће државни органи Србије, у складу са законом, донети коначну одлуку о посети косовских министара југу централне Србије.

„Свако има право да затражи и посети сваки део наше земље“, рекао је Станковић Тањугу, коментаришући захтев косовских министара да током овог месеца посете југ централне Србије у коме живи већинско албанско становништво.

Према његовим речима, постоје одређени државни органи који о томе одлучују и који ће донети коначну одлуку о тој посети. „Ако је захтев политичара са Косова затражен од надлежних државних органа Србије они ће донети одлуку у складу са законом и саопштити је јавности“, рекао је Станковић.

Косовска министарка за европске интеграције Вљора Читаку, министар финансија Бесим Бећај и министар здравља Ферид Агани поднели су захтев да посете југ централне Србије током овог месеца, а ако њихови захтеви буду одбијени косовска влада неће дозволити посету ниједног српског званичника Косову.

Према писању косовске штампе, косовски министри су се обратили Канцеларији ЕУ у Приштини, тражећи да им Београд усвоји захтев како би сваки од њих одвојено посетио југ Србије.

ТАНЈУГ