САОПШТЕЊЕ поводом изјаве Вулина да иза бомбашких напада на северу КиМ стоје они који су за бојкот шиптарских избора

vulin 11

ДРУШТВО СРПСКО-СЛОВЕНСКЕ  СОЛИДАРНОСТИ ,,ГРИГОРИЈЕ СТЕПАНОВИЧ ШЧЕРБИНА“

НАРОДНИ ПОКРЕТ ,,ОТАЏБИНА“

УДРУЖЕЊЕ ГРАЂАНА ,,СТАРА СРБИЈА“

С А О П Ш Т Е Њ Е

Последње изјаве министра и директора Канцеларије за Косово и Метохију, да иза бомбашких напада који се дешавају у последње време у Косовској Митровици, стоје они који су за бојкот избора су неистините, злонамерне и тендециозне. Још је већа и опаснија лаж да они који не желе изборе које је расписала Атифете Јахјага, терају Србе са Косова и Метохије.

Са много више доказа, аргумената и политичких мотива, Друштво српско-словенске солидарности ,,Григорије Степанович Шчербина“, Народни покрет ,,Отаџбина“ и Удружење грађана ,,Стара Србија“, тврде да иза терористичких дешавања стоји Канцеларија за Косово и Метохију и њен директор Александар Вулин или ,,друг Црни“ како га зову Срби са севера Косова и Метохије.

Управо они који су за бојкот лажних и сепаратистичких избора самопроглашене државе Косово, су пуних 14 година бранили и одбранили српску државу на северном делу Косова и Метохије. Оно што је 1999.године ондашња и садашња политичка врхушка, где је Александар Вулин тј. Јулин био истакнути члан, нису стигли да протерају Србе са Косова и Метохије, данас издајничким Бриселским споразумом довршавају етничко чишћење Срба са простора Косова и Метохије. Шарена лажа о тзв. Заједници српских општина постоји само у машти два Александра- Вучића и Вулина.

Нигде у свету још није забележен пример да једна држава тера свој народ да изађе на сепаратистичке изборе па га још лаже тврдећи да су статусно неутрални.

Упозоравамо министра Александра Вулина да његово политичко деловање у јужној српској покрајини је класичан вид националне велеиздаје. Ово је кривично дело које никада не застарева, и из тог разлога сва три удружења ће поднети кривичну пријаву Александру Вулину за угрожавање суверенитета и интегритета Републике Србије. Наш народ то лепо каже: ,, Ко лаже тај краде, а ко краде тај издаје“.

 

 

21.10.2013.године

У Косовској Митровици

 

 

1.ДРУШТВО СРПСКО-СЛОВЕНСКЕ  СОЛИДАРНОСТИ ,,ГРИГОРИЈЕ СТЕПАНОВИЧ ШЧЕРБИН“

Владимир Ракић            ___________________

 

2.НАРОДНИ ПОКРЕТ ,,ОТАЏБИНА“

Игор Војиновић             ____________________

 

3. УДРУЖЕЊЕ ГРАЂАНА ,,СТАРА СРБИЈА“

Златибор Ђорђевић   ____________________