Против шиптарских избора 96,28 % Срба

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На основу истраживања  “Балкан – демократије“ из Крагујевца у вези  квази избора Приштине на северу Космета

Против избора 96,28 % Срба

У српском делу Косовске Митровице  против избора 96, 5 %, Зубином Потоку  97,1 %,  Звечану  96,8 % и Лепосавићу  94,2 % . – На листама за изборе Приштине 99 %  оних који немају факултет ни  друштвену школу за политику а  више од 88 % оних који први пут  улазе у политику !

          Према  тек завршеном најопсежнијем истраживању “Балкан – демократије“ из Крагујевца  на северу Косова и Метохије, у општинама Зубин Поток, Лепосавић,  Звечан и северни српски део Косовске Митровице, у вези предстојећих квази избора Приштине 3. новембра ове године, чак  96, 28 одсто Срба не жели да изаће на ове изборе.

У скоро једномесечном  истраживању на терену  на северу КиМ  Срби у Зубином Потоку су  са 97, 1 % рекли НЕ приштинским изборима, у Звечану  са 96, 8 %,  северном делу Косовске Митровице против избора је 98,5 % Срба и у Лепосавићу најмањи проценат је оних који ће бојкотовати изборе јер овде је 94,2 %  против квази избора Приштине.

Главни разлог  испитаних  Срба који се изјаснио против лажних избора Приштине је , да се изласком на изборе легализује квази држава Косово, да изласком на изборе Срби јасно одбацују Устав Србије и српске институције са Космета   и да изласком на изборе Срби јасно затварају врата држави Србији да заувек на Косову и Метохији расписује своје изборе.

Испитаници су још тврдили да су лажни избори  Приштине, уз то, и неслободни, да се одржавају под отвореном претњом  власти у Београду да се на изборе мора изаћи или ће запослени Срби у српским институцијама остати без посла. Занимљиво је да је чак 28 испитаника навело да је садашња претња власти у Београду Србима на Косову и Метохији да морају да изађу на изборе , нарочито на северу , иста са линијом ИНФОРМБИРО –а  ( ИБ)  из 1948. године, када су они који су били  против власти  или за Русију, завршавали на Голи Оток.

Према овом истраживању “Балкан – демократије“ чак 99 % оних који су се нашли на листама за  Тачијеве изборе 3. новембра нема друштвену школу за бављење политиком а толики проценат је и без факултета. Највише је на листама оних са средњом школом и занатлија а више од 88 % на тим листама се први пут укључује у бављењу политиком. Више од  8 % одсто на листама за изборе Приштине је већ раније имало нека примања у Приштини, у својству  бављења политиком или су радили у  Тачијевим институцијама.

Зоран Влашковић – Срби на окуп