Демократија по Вулину: Срби „морате“ на шиптарске изборе?

aleksandar-vulin-izdajnik

БЕОГРАД – Министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је данас да ОЕБС, који је статусно неутралан, трпи притиске због избора на Косову и Метохији и поновио да Срби морају да изађу на те изборе да би била формирана Заједница српских општина (ЗСО).

Вулин је за телвизију „Мост“ из Звечана рекао да постоји тенденција Приштине да повећава бирачко тело, посебно у северној Косовској Митровици, како би, не само смањила излазност, већ и отежала Србима да победе на изборима.
„Они рачунају на бојкот и убацивањем неколико хиљада Албанаца, изабраће градоначелника и то је мој највећи страх“, нагласио је Вулин и додао да Срби то не смеју дозволити већ морају изаћи на изборе на којима ће изгласати листу „Српска“ и формирати ЗСО.

Он је додао да онда долази друга фаза у којој ће се Срби борити за пуноћу и овлашћења ЗСО, за њен утицај и снагу, а, како каже, добро је што ћемо имати ЗСО „из које ћемо моћи да црпимо живот и тога се треба држати“.
„Лоше је што те изборе није расписао (председник Скупштине Србије) Небојша Стефановић, али да ли треба чекати да их он распише, а да овде влада (директорка Административне канцеларије косовске владе) Адријана Хоџић“, запитао је Вулин.

„Ми се нећемо повлачити, али ако хоћете да овде будемо у пуном капацитету, морате ми у томе помоћи, морате ми дати могућност да када одем у Брисел кажем „сада је ваш ред, сада хоћу Заједницу српских Општина, регионалног команданта, гаранције за моју безбедност, улагања која су обећана““, рекао је Вулин.

Он је најавио долазак целог државног врха Србије на Косово и Метохију и истакао да су сви спремни да дођу већ ове и идуће седмице.

Према његовим речима, у протеклих годину дана државе Србије је на Косову и Метохији било више него у протеклих 13 година.
„Србије ће бити колико је отмемо и колико се за њу изборимо. Морате помоћи сами себи и никада нисте погрешили када сте слушали своју државу“, поручио је Вулин Србима на Косову и Метохији.

Он је подсетио да је Бриселски споразум потписан и да ће бити спроведен, док је, говорећи о будућем финансирању на Косову и Метохији, рекао да оно мора бити транспаретно.
„Ми смо донели закон о буџету па ће и међународна заједница и Приштина моћи да се увере како ми трошимо новац, а то је као и до сада, на плате, народне кухиње и инфраструктуру“, истакао је Вулин.

Танјуг