Шиптари пуцали на раднике Србијашума

siptari pucali na srbe 1

Група наоружаних шиптара с Косова отворила је ватру на раднике Србијашума, који су дошли да процене штету насталу илегалном сечом у атару куршумлијском села Трмка, на административној линији с Косовом, сазнаје агенција Бета од полицијских извора.

Инцидент се догодио у петак, 4. октобра, када је група радника Србијашума ушла у шуму, а на њих је отворена ватра из аутоматског оружја из правца Косова.

Један од радника Србијашума Живорад Јанићијевић рекао је Бети да је пуцњава трајала десетак минута.

„Ми смо већ у једном делу избројали посечена стабла и извршили процену штете. Када смо се мало приближили административној линији ођедном су запуцали рафалном паљбом из неколико пушака, али су се чули и јединачни пуцњи, вероватно из пиштоља. Меци су фијукали кроз крошње дрвећа а ми смо се сакрили иза стабала“, казао је Јанићијевић.

Радници предузећа Србијашуме, шумари и представници тог предузећа из Београда су побегли кроз шуму дубље ка територију општине Куршумлија, после чега су случај пријавили полицији.

Према незваничним информацијама, полиција је обавила увиђај а на месту догађаја никога није затекла. У инциденту није било повређених.

У протеклих десетак дана, припадници полиције су ухапсили неколико косовских Албанаца приликом илегалне сече шуме на територији општине Куршумлија.

Пре три месеца, у куршумлијском селу Боровац, дошло је до оружаног сукоба између наоружаних албанских шумокрадица и жандармерије. Сукоб је трајао око пола сата а рањена су шесторица Албанаца с Косова.

БЕТА