Нови доктор наука у редовима чланова „Срба на окуп!“

dr sneza antonijevic 1

На општу радост свих чланова наше патриотске организације „Срби на окуп!“ у понедељак 23. септебра 2013. године, секретар „Свесрпског националног већа Срба на окуп!“, Сестра Снежана Антонијевић, одбранила је свој докторски рад на Факултету безбедности у Београду, са темом „Могућности унапређења заштите и очувања српске националне баштине простора Метохије почетком 21. века“.

Њен ментор био је др Владимир Јаковљевић, а чланови комисије били су др Радомир Милашиновић, др Ивица Радовић, др Милан Медаревић и др Зоран Чворовић. Овим својим интелектуалним и академским достигнућем, који је плод преданог рада и труда на пољу личног интелектуалног усавршавања и на пољу очувања Косова и Метохије, конретно њеног духовног, културног и природног богатства, сестра Снежана је интелектуално и академски оснажила и редове наше Огранизације у коју такође самопрегорним радом и трудом даје свој велики допринос од самог њеног оснивања. Њено присуство у нашим редовима показује да наша Организација сабира озбиљне људе, искрене хришћане и патриоте, који дају свој допринос и остварују се пре свега на плану личног интелектуалног и академског напредовања, а затим и у нашој праведној патриотској борби за Српски народ и нашу земљу. Такође, он представља пример искреног и пожртвованог служења свом роду, а главна инспирација за такву пожртвованост сестре Снежане утемељена је на њеном искреном светосавском православном опредељењу и живљењу и то у редовима исповедничке, прогоњене и богоспасаване Епархије рашко-призренске у егзилу. Све то свима нама показује и напомиње да и у овим тешким временима нема места за дефетизам и малодушност, већ да свако може и треба својом пожртвованошћу, својим радом и марљивошћу дати свој допринос у домену својих могућности, а у циљу одбране наше земље и народа у садашњим моментима фактичке окупација наше земље. Нама као члановима „Срба на окуп“ и Епархије рашко-призренске у егзилу, особиту част представља присуствовање одбрани докторске дисертације сестре Снежане, сада доктора безбедносних наука. Ово особито зато што је њен рад сконцентрисан на Метохију, на интегрални део наше Епархије и наше земље. Зато је њен докторски рад, такође, плод њене вишегодишње присутности на Косову и Метохији и активног учешћа у одбрани тог дела наше територије, као и животу и раду наше Епархије, на чему нека јој благи Бог узврати сваким небоземним добром, и нека је укрепи у њеном даљем раду и служењу својој Цркви и своме роду.Овом приликом у име „Свесрпског националног већа“ и Епархије рашко-призренске у  егзилу, изражавам велику радост и још једном честитам сестри Снежани на одбрањеној докторској тези, која за сваког од нас има велики значај по својој садржини и поруци.

Уочи Крстовдана, доставља члан „Свесрпског националног већа Срба на окуп!“ и настојатељ катакомбе Свете Живоначалне Тројице у Кули, Епархије рашко-призренске у егзилу,

 протосинђел Максим