Синдикат полиције Дачићу: Кажете да гејеви нису нормални, а нас шаљете на прајд

gej-parada-policijaСиндикат српске полиције упутио је данас отворено писмо председнику Србије Томиславу Николићу, премијеру Ивици Дачићу и потпредседнику Владе Александру Вучићу и затражио пуну заштиту припадника полиције током најављене геј параде и обећање да ће најстроже бити кажњени они који нападну поворку или српску полицију.

„Тражимо од Вас да и Ви заштитите нас. Тражимо од Вас, као најодговорнијих људи у држави да нас подржите тиме што ћете јавно обећати и запретити онима који се противе одржавању `геј параде` да ће бити процесуирани по скраћеном поступку и најстроже кажњени сви они који нападну поворку или српску полицију. И тражимо да то заиста тако и буде“, наведено је у писму Синдиката.

У отвореном писму се оцјењује да је сасвим логично, уколико Србија има снаге да ангажује 5.000 полицајаца за обезбеђивање геј параде, да такође ангажује и 50-ак судија и тужилаца, који би процесуирали по скраћеном поступку све оне који се оглуше о одлуку државног врха да се „парада“ одржи.

Синдикат наглашава да је некоректно од државног врха, а посебно од премијера и министра унутрашњих послова Ивице Дачића, што су „мудро“ одлучили да је одржавање „геј параде“ у интересу државе, а одмах након тога „храбро“ објавили да на њој неће учестовати.

„Од нас српских полицајаца се тражи да геј параду омогућимо и обезбедимо, а Ви господине Дачићу само два дана пред одржавање изјављујете да гејеви нису нормални и да не морате постати геј да би се неком додворавао“, подсећају у Синдикату и констатују да Дачић, као први човек МУП-а, не сме давати такве изјаве.

У Синдикату полиције наглашавају да не желе да било ко буде повређен на улицама Београда тога дана.

„Посебно смо заинтересовани да ниједан наш колега не буде у ситуацији да му буде угрожено здравље и живот, не желимо такође ни да они, из било ког разлога, угрозе здравље и живот неком другом“, закључено је у отвореном писму Синдиката српске полиције државном врху.

Срна