Ловите Шиптаре, а не нас!

SRBIJA KIM EULEKS INCIDENT

Мада су министар за Косово и Метохију Александар Вулин и портпаролка Еулекса Ирина Гудељевић демантовали писање албанских медија да је 150 припадника МУП-а Србије у цивилу ушло на Косово и Метохију с намером да пронађу убицу припадника Еулекса Аудријуса Шенавичијуса, добар део Срба у Лепосавићу, Звечану, Зубином Потоку и Косовској Митровици ипак верује да су српски безбедњаци стигли у њихове градове.

Они су убеђени да, осим што траже убицу, имају и друге задатке, између осталог и да, до локалних избора, држе под контролом север Косова, да агитују за излазак на биралишта и да, колико год то могу, неутралишу оне који су за бојкот избора.

– Засад немамо информација о доласку полицајаца из Србије, нити о њиховом наводном претресу кућа чији су власници Срби из криминалних структура, нити о потрази за убицом припадника Еулекса из Литваније. То не значи да српски полицајци нису међу нама јер много непознатих људи крстари ових дана севером Покрајине. Обично тврде да су представници странака и разних удружења, могуће је и да међу њима има полицајаца, немамо ништа против ако су ту због наше безбедности, али, ако овде на северу и међу Србима траже убицу Шенавичијуса на погрешном су правцу – каже један од Срба из Лепосавића.

Он саветује припадницима МУП-а Србије да, ако већ имају сарадњу са Еулексом и званичном Приштином, убицу или убице потраже у Шаљској Бистрици подно Бајгоре, где живе најекстремнији Албанци и одакле су више пута у последњих десетак година долазиле „екипе“ на Ибарску магистралу да врше диверзије, демонстрирају силу и застрашују Србе.
– Сви смо уверени да су убице, по налогу из Приштине, дошле са Бајгоре са циљем да, нападом на патролу Еулекса, оптуже Србе, испровоцирају одлазак Кфора и Еулекса и припреме терен за долазак јачих снага КПС-а и специјалаца Росу. Са подручја Шаљске Бистрице, односно Бајгоре, где је ОВК имала једно од најјачих упоришта, организовано је више диверзија на мостове и надвожњаке дуж пута Лепосавић – Косовска Митровица и неколико убистава Срба која никада нису разјашњена – истиче овај Србин из Лепосавића и додаје

– На жалост, из Београда су, пре било какве истраге, одмах прст упрли у Србе, а ако су послали и полицију да међу нама траже убицу праве нам велику штету. Еулекс, као много пута до сада, неће решити ни овај случај.

– Могуће је да је из Приштине намерно лансирана ова информација како би се још једном за убиство Литванца окривили Срби. Ако полиција из Србије тражи убицу међу Србима, то значи да су Албанци невини и да су злочин починили Срби. Мада на северу постоје криминалци и шверцери, нико овде не верује да су Срби пуцали на Еулекс, нити да су, сем ако их неко није платио, за то имали разлога – каже однедавно ражаловани полицајац из Лепосавића који чека где ће бити распоређен.

Дошли да хапсе противнике избора

Срби страхују да Еулекс зна одакле су дошле убице, али да ће, уз прећутну сагласност, а можда и помоћ полиције из Србије, пред саме изборе ухапсити неке српске криминалце и оптужити их за убиство Шенавичијуса како би се застрашили сви Срби на северу Косова који се противе изласку на „Тачијеве изборе“.

Пуцано у кров

Џип нисан којим су се превозили припадници Еулекса био је блиндиран, то су знале и убице, па су се унапред припремиле да са брежуљка изнад пута пуцају у кров који није имао блиндирану заштиту. Несрећни Литванац страдао је управо од кише метака који су дошли са крова. Све се догодило на подручју које је доступно терористима са Бајгоре, које је и раније било мета њихових терористичких акција и са кога могу безбедно да побегну. У Лепосавићу и Звечану су сигурни да је у атентат било укључено неколико специјалаца.

ВЕСТИ