Европљани изумиру, а из геј бракова се не рађају децу

vladimir-putin1

Руски председник Владимир Путин негирао је данас да су хомосексуалци у Русији дискриминисани наводећи да нови закон, који је изазвао негативне коментаре Запада, не угрожава права те мањине.

Путин је у изјави новинарима рекао да закон забрањује само „пропагирање нетрадиционалних сексуалних односа међу мањинама“. Он је казао да то не представља кршење права сексуалне мањине.

Председник Русије нагласио је да су европске државе које дозвољавају геј бракове суочене са проблемом опадања броја становника.

„Европљани изумиру, а из геј бракова се не рађају деца“, поручио је Путин одговарајући на питање како гледа на позиве из појединих држава да се бојкотују зимске Олимпијске игре које се наредне године одржавају у Сочију.

„Да ли желите да опстанете тако што ћете прихватити имигранте?

Друштво не може да прихвати тако велики број имиграната. Пустите нас да сами одлучујемо онако како мислимо да је најбоље за нашу земљу“, поручио је Путин.

Нови закон у Русији забрањује пропагирање хомосексуалних односа и предвиђа казне од 150 долара за појединце до 30.000 долара за организације. Казне су предвиђене и за ширење пропаганде преко интернета и других медија.

Тим казнама подлежу и странци, који још могу да добију и 15 дана затвора и да буду депортовани уз забрану повратка у Русију.

Закон ипак не забрањује учешће у геј парадама, нити хомосексуалце ставља ван закона. Такође, закон не забрањује ни промовисање једнакости ЛГБТ заједнице са осталима, већ само њихово фаворизовање.

Путин је обраћање новинарима завршио шаљивим коментаром, помињући бившег италијанског премијера Силвија Берлусконија.

„Берлусконију су судили због тога што је био са женама. Да је био геј, тужилаштво га не би ни погледало“, казао је Путин новинарима.

Бета