Грађанима се прети и нуди новац да изађу на изборе трећег новембра

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

 

                                                         САОПШТЕЊЕ

 

Покрајински одбор Демократске странке Србије Косова и Метохије најоштрије осуђује упад у стан кандидата за градоначелника северног дела Косовске Митровице Оливера Ивановића, на локалним изборима које је расписала Атифете Јахјага.

Демократска странка Србије захтева од надлежних органа да што пре утврде, открију кривца и изведу пред лицем правде.

Покрајински одбор Демократске странке Србије сматра да различити политички погледи несмеју бити разлог за никакво насиље а најмање према породици.

ДСС подсећа да је њеном истакнутом члану и народном посланику у Скупштини Србије Др. Марку Јакшићу, пре само пар месеци запаљено путничко возило, а да кривци до данас нису пронађени. Такав облик насиља је за сваку осуду и најмање одговара оним политичким опцијама које су за бојкот избора, имајући у виду антиизборно расположење грађана.

У последње време у северном делу Косовске Митровице, примећен је не мали број непознатих људи, како наших тако страних држављана, који убеђују грађане да изађу на изборе 3.11.2013.године.

ПО ДСС такође осуђује увођење привремених мера у општинама на северу Косова и Метохије и понашање чланова привремених Већа према радницима у општинама. Њима се прети да ће изгубити посао ако не изађу на изборе као и смењивањем непослушних функционера. Такође из општинског буџета грађанима се нуди новац неби ли изашли на изборе које је расписала сепаратистичка власт у приштини.

У овим прљавим радњама предњачи координатор за Косовску Митровицу Крстимир Пантић, који је до јуче био главни противник локалних избора, о чему сведоче и бројни натписи у медијима. Узгред, буди речено, он и није могао да буде изабран за координатора привременог Већа, јер је већ на функцији заменика директора Канцеларије за Косово и Метохију, па је с`тога у сукобу интереса. Такође, од 25.10.2012.године Крстимир Пантић није становник Косовске Митровице већ општине Лазаревац.

Све у свему када је остваривање страначких интереса за првог потпредседника Владе Републике Србије Александра Вучића, право није никаква препрека.

 

 

13.09. 2013.године                                                         Председник ПО ДСС Косова и Метохије

У Косовској Митровици                                                                   Мр. Ненад Којић

СРБИ НА ОКУП