Славиша Ристић: Смењени смо јер смо се успротивили ставу Владе да морамо изаћи на шиптарске изборе

slavisa-ristic

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Славиша Ристић, досадашњи предсједник општине Зубин Поток, истиче да је Влада Србије смијенила предсједнике четири српске оштине са сјевера зато што су стали уз народ, који не жели да прихвати институције самопроглашеног Косова нити да живи у независној држави Косово.

„Ми смо смењени јер смо се успротивили ставу Владе да морамо изаћи на локалне изборе као и примени бриселског споразума“ – наводи Ристић за Срну.

Он сматра да Влада Србије, смјенама легално изабраних предсједника српских општина и именовањем Управљачког тима за успостављање заједнице српских општина, настоји да силом натјера сопствени народ да се одрекне припадности држави Србији.

„Таквом одлуком Влада брише став више од 97 одсто српског становништва са севера покрајине о неприхватљивости косовских институција и имплементацији бриселског споразума“ – прецизира он.

Према његовој оцјени, „Влада Србије вјерује да смјенама лакше може да реализује предају дела сопствене територије властима фантомске државе Косово“.

„Не постоји правни оквир нити било које друго образложење ове срамне и погубне одлуке Владе Србије“, истиче Ристић, уз оцјену да је српски народ на Космету „жртва безусловног прихватања воље западаних земаља и САД“.

Ристић сматра да ће се Влада Србије суочити са посљедицама бојкота косовских локалних избора, јер ће на биралишта изаћи толико мали број Срба да ће се мјерити у промилима.

„Ми, председници општина, остајемо уз свој народ, остајемо верни и одани држави Србији и покушаћемо да легалним демократским средствима спречимо да се покраду гласови и створи лажна слика о нашој наводној подршци отцепљења Косова од државе Србије“ – поручује Ристић.

Он „једва чека да види ко су људи који су прихватили понизне улоге извршилаца и послушника Власти из Београда“.

Ристић закључује да није јасно ни ко су људи чија су имена стављена на листу “Србија” која ће учествовати на изборима.

Он вјерује да ће први задатак привремених вијећа бити допуна листа, јер се на њој налазе четири имена за општину Лепосавић, пет за Звечан, седам за Сјеверну Митровицу умјесто Косовску Митровицу и шест у Зубином Потоку, а потребно је имати 19 на основној и два на допунској листи кандидата.

Ристић тврди да, „изузев силом и пријетњама, руководства СНС-а и СПС-а не могу натерати Србе да прихвате кандидатуру за одборнике у косовским (односно албанским) општинама“.

Срна

Фејсбук објава