Јосиповић у манастиру Високи Дечани, на „својој територији“ (ВИДЕО)

josipovic

Високи Дечани – Председник Хрватске Иво Јосиповић рекао је данас у манастиру Високи Дечани да је уверен да ће Косово постати крај мира и сарадње.

Јосиповић је током другог дана званичног боравка на Косову посетио манастир Високи Дечани и разговарао са игуманом Савом (Јањићем) и монаштвом.

„Очување овог манастира и сарадња која се овде показује измедју Српске православне цркве и власти Републике Косово, показује да људи могу заједно, да оптимизам може победити песимизам и да људи добре воље могу надјачати оне који то нису“, рекао је Јосиповић новинарима.

Хрватски председник је рекао да свако застане пред лепотом те древне баштине која је део „европске и светске традиције“.

Старешина манастира игуман Сава је рекао да Јосиповићева посета представља велику част и радост, али истовремено и велико укрепљење за овај манастир и његово братсво.

„Надамо се да сви заједнички, нашим трудом, можемо да сачувамо ову вредну хришћанску баштину, која постоји на овим просторима. Верујемо да су пред нама нека боља времена у којима ће људи више сарадјивати и радити заједно за добробир свих“, рекао је игуман Сава.

Функционални линк за више фотографија

 

Б92