Вулин лаже да се договорио са представницима Срба?

aleksandar-vulin-izdajnik

Министар без портфеља у влади Србије Александар Вулин рекао је да ће Срби са Косова данас (4. септембар) предати јединствену листу за предстојеће локалне изборе, пошто се лично увере да су гласачки листићи статусно неутрални. С друге стране, представници Срба с Косова

Срби са Косова ће данас отићи да се увере да је материјал статусно неутралан. Од тог момента ми смо спремни све да завршимо. Србија је озбиљна држава“, рекао је Вулин за РТС и додао да је неопходно да се лично увере пошто је „Србија навикла на разна уверавања и обећања“.

Он је навео да су се представници општина са севера Косова лако договорили око изласка на изборе и да очекује велики одзив грађана.

„Веровали или не лако смо се договорили. Они најприсније осећају државу Србију која се брани онима који живе на Косову. Да би опстали и остали, они морају да владају Косовом и Метохијом, да преузму судбину у своје руке и ово је једини начин“, оценио је Вулин.

Миловић и Влашковић: Нисмо се договорили о изборима

Председници општина Косовска Митровица и Звечан Драгиша Влашковић (СНС) и Драгиша  Миловић (ДСС) тврде да се ни са ким нису договорили о изласку на локалне изборе Косова 3. новембра. Обојица су за агенцију Бета казали да су се јуче срели са министром без портфеља у Влади Србије Александром Вулином, али да нису разговарали о изласку на изборе и да је њихов став о изборима „добро познат“.

Влашковић је раније казао да неће изаћи на косовске изборе, док је Миловић навео да би излазак на те изборе био штетан за интересе Срба и Србије.

Рок за пријављивање изборних листа за локалне изборе на Косову и Метохији истиче у поноћ, а локални избори заказани су за 3. новембар.

Нема ДС-а, али има УРС-а

Упитан зашто нико није звао Демократску странку (ДС) да учествује на јединственој листи, Вулин је одговорио да то није ствар „дириговања Београда“, већ да се о саставу јединствене листе договарају Срби са Косова и Метохије.

„На јединственој листи су људи из УРС-а који нису у владајућој коалицији, па чак и грађанске инцијатве. То је ствар њиховог договора. ДС је на Косову остала без својих одборника који су прешли у друге партије или друге организације. Наша врата су била отворена свима, а како су се договрили то је њихова ствар,“ прецизирао је министар.

Бета