И Русија за рат у Сирији?!

vladimir+putin

На којој страни ће завршити Руси?! Председник Русије Владимир Путин је упозорио западне земље да не предузимају једнострану акцију против Сирије, али није искључио могућност да Москва подржи резолуцију УН којом би се одобрила употреба силе против Сирије. Обустављена је и испорука ракета Сирији.

Путин је у интервјуу агенцији Асошиејтед прес и руској државној телевизији Канал један синоћ говорио о хипотетичкој могућности да Москва подржи резолуцију УН уколико „буде доказано да је Дамаск користио хемијско оружје“.

Путин је такође рекао да је Русија обуставила испоруку ракета земља ваздух С-300 Сирији.

„Имамо уговоре о испоруци ракета С-300 Сирији и испоручили смо одређене делове, али смо за сада испоруку обуставили“, рекао је Путин. Да подсетимо, у јуну је изјавио да је Русија Сирији испоручила ракете С-300 како не би угрозила равнотежу снага.

Путин је рекао да се нада да ће он и председник САД Барак Обама имати „озбиљне разговоре“ у Санкт Петербургу, где ће се 5. и 6. септембра одржавати самит лидера групе 20 привредно најјачих земаља света (Г20).

Председник Русије је раније оценио да самит Г-20 представља „добар терен“ за разматрање кризе у Сирији. Мада је рекао да самит „није замена“ за Савет безбедности УН, Путин је додао да и ту прилику треба искористити за разматрање ситуације у Сирији.

БЕТА