Нисмо ни сумњали: Канцеларија за КиМ предаје листу за шиптарске изборе (ВИДЕО)

aleksandar-vulin-siptar

Срби са Косова ће данас у пола девет отићи да се увере да је материјал статусно неутралан. Од тог момента ми смо спремни све да завршимо. Србија је озбиљна држава“, казао је Вулин и додао да је неопходно да се лично увере пошто је „Србија навикла на разна уверавања и обећања“.

Он је навео да су се представници општина са севера Косова лако договорили око изласка на изборе и да очекује велики одзив грађана. „Веровали или не лако смо се договорили. Они најприсније осећају државу Србију која се брани онима који живе на Косову. Да би опстали и остали, они морају да владају Косовом и Метохијом, да преузму судбину у своје руке и ово је једини начин“, оценио је Вулин.

Упитан зашто нико није звао Демократску странку (ДС) да учествује на јединственој листи, Вулин је одговорио да то није ствар „дириговања Београда“, већ да се о саставу јединствене листе договарају Срби са Косова и Метохије. „На јединственој листи су људи из УРС који нису у владајућој коалицији, па чак и грађанске инцијативе.

То је ствар њиховог договора. ДС је на Косову остала без својих одборника који су прешли у друге партије или друге организације. Наша врата су била отворена свима, а како су се договрили то је њихова ствар,“ прецизирао је министар.

Вулин је најавио да ће држава брзо и законски одговорити на извештај скупштинског Анкетног одбора који је утврдио бројне злоупотребе приликом трошења будзетских средстава на Косову и Метохији од 2000. до 2012. године. „Држава ће показати да делује. Ја извештај још нисам добио“, казао је он. Рок за пријављивање изборних листа за локалне изборе на Косову и Метохији истиче у поноћ, а локални избори заказани су за 3. новембар.

Погледајте видео

БЕТА