С А О П Ш Т Е Њ Е – ДССС „ШЧЕРБИНА“ И НП ,,ОТАЏБИНА“

ne siptarskim izborima

Предаја бирачких спискова Срба са севера Косова и Метохије од стране Генералног секретара Владе Србије Вељка Одаловића, представља правну злоупотребу службеног положаја Генералног секретара Владе, јер се лични подаци грађана без њиховог питања предају сепаратистичкој парадржавној формацији која се зове независно Косово.

Народни покрет ,,Отаџбина“ и Друштво српско-словенске солидарности обратиће се тим поводом заштитнику грађана господину Саши Јанковићу као и Родољубу Шабићу директору Агенције за чување тајности података, уз констатације да ће и Републички јавни тужилац покренути кривичну пријаву против овог Владиног самодршца који се дрзнуо да без овлашћења грађана северног Косова и Метохије, њихове податке одаје онима који их прогоне.

Иначе, Вељко Одаловић је одавно познат Србима на Косову и Метохији, када је као начелник Косовског округа у време Слободана Милошевића крао шиптарске гласове за рачун ондашње власти. Према нашим индицијама, имајући у виду искуство, Вељко Одаловић се спрема данас да манипулише гласовима Срба из Србије који су рођени на Косову и Метохији, да би повећао излазност за рачун Владе Ивице Дачића у Београду и Хашима Тачија у Приштини, чиме би показао успешност једне политике која се базира на предаји јужне српске покрајине.

Чуди једна чињеница да су данашњи главни заговорници предаје Косова и Метохије, управо људи са Косова и Метохије, некадашњи и садашњи високи функционери СПС-а. Једноставно казано, идеологија није битна, важна је само власт и материјална корист која се од ње има.

 

 

28.08.2013.године                                                Друштво српско-словенске солидарности

У Косовској Митровици                                     ,,Григорије Степанович Шчербин“

                                                                                   Владимир Ракић,председник

 

                                                                                   Народни покрет ,,Отаџбина“

                                                                                   Игор Војиновић,председник