Дачић: Србија ће сменити све функционере на КиМ који се противе изласку Срба на шиптарске изборе (ВИДЕО)

ivica-dacic-izdajnik-datum

ТЕКЕРИШ – Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је данас да ће сви функционери који на Косову и Метохији воде политику супротну владиној бити смењени.

„Нико нема права да води политику која је супротна државним интересима Србије, а који се у овом тренутку састоје у томе да Срби на Косову имају своје легитимне и легално изабране представнике који ће бити међународно признати, а не само представљени као неке паралелне структуре које нико не признаје“, рекао је Дачић новинарима на обележавању 99. године Церске битке у Текеришу.

Дачић је поновио да је у интересу Срба са Косова да изађу на локалне изборе како би добили своје легитимне и легално изабране представнике и подсетио да ће Влада Србије предузети мере које ће показати њено јасно опредељење за излазак Срба.
„Ми се залажемо за јединствену српску листу“, подсетио је премијер и још једном истакао да је сасвим сигурно да нико не може да обавља државне функције у Србији, а да води политику супротну владиној.
„То значи да ће уследити промена на Косову и Метохији у државним органима у којима се налазе они који воде супротну политику“, закључио је Дачић.

Погледајте видео

ТАНЈУГ