Чудна влакна у пилетини из МекДоналдса, веза са болешћу Моргелон?

cudna vlakna

Natural News Forensic Food Lab је објавио нове слике микроских фотографија „мистериозних“ влакана која се налазе у Мекдоналдс, McNuggets, пилетини. Форензичко истраживање микроскопом је спроведено од стране Мајка Адамса уз коришћење чистих лабораторијских протокола.

Ове нове фотографије, приказане у наставку, осликавају микроскопске длаке, влакна или праменове различитих боја и нијанси широм узорака Мекдоналдс пилетине. Све остале фотографије су снимљене увећањем  од 200 пута. Влакна која личе на косу која овде видите су много мања од људске косе или длаке животиња (види поређење испод). Пилетина је купљена 15. августа 2013, у МекДоналдс ресторану у Остину, у Тексасу.

Natural News је јуче објавио причу око мистериозних влакана која се налазе у пилетини, а причу је пренело неколико хиљада интернет сајтова.

„Ове микроскопске слике чудних влакана у пилетини не значе да пилетина није безбедна за јело,“ понавља Мајк Адамс, који је предводио истраживачки пројекат. „Али оне постављају многа питања о пореклу састојака који се користе у пилетини, и вероватно подразумевају упозорење о процедурама контроле квалитета које се користе у производњи ове популарне брзе хране.“

Ту има много јавних претпоставки о тези да се поменута влакна повезују за тајанственим стањем познатим као „Моргелон“ што такође указује на присуство чудних, необјашњивих влакана код људи.