НИКОЛИЋЕВА БАЈКА: „Србију сада очекује период развоја и просперитета“

SRBIJA FONDACIJA BARAK OBAMA

Абонгу Малику Обами рекао: „Налазимо се на путу за улазак у Европску унију, толико смо упорни да не признамо независност Косова и Метохије да смо спремни да угрозимо тај пут, који јесте наша будућост, али постоји нешто што се зове понос“

          ПРЕДСЕДНИК Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са Абонгом Маликом Обамом, председником фондације „Барак Х. Обама“ и делегацијом Балканског клуба мира, коју је предводио Осмо Ватреш.

 

          Како је саопштено из председникове Службе за сарадњу с медијима, Абонго Малик Обама се захвалио председнику Србије на добродошлици и, поздрављајући грађане Србије, истакао да „важно оно што нам је заједничко, а не различито, јер је то кључ мира и стабилности“.

 

          Како се наводи, Николић је додао да се нада да у будућности нећемо морати да пропагирамо мир на Балкану, већ да живимо у њему.

 

          „Србију сада очекује период развоја и просперитета, налазимо се на путу за улазак у Европску унију, толико смо упорни да не признамо независност Косова и Метохије да смо спремни да угрозимо тај пут, који јесте наша будућост, али постоји нешто што се зове понос“, рекао је председник Србије.

 

          Председник Балканског клуба мира Осмо Ватреш похвалио је залагања председника Републике Србије, наводећи да је у кратком временском периоду својим напорима померио Србију са мртве тачке. Ово је уједно став и господина Абонга Обаме, народа Кеније и целе породице Обама, наводи се у саопштењу.

 

          Председник Николић истакао је да Србија има много пријатеља у свету и да ће пријатељство Србије и Кеније трајати док год постоје ове две државе, напомињући да ће позвати Владу Републике Србије да се економска сарадња са Кенијом подигне на виши ниво.

ФАКТИ.ОРГ