„Непристојно је тражити од Срба да прихвате терористу Тачија“

slavisa-ristic

Председник општине Зубин Поток Славиша Ристић оценио је да је неприхватљиво учешће Срба на изборима на Косову и да би њихов излазак на гласање био „последњи чин признања независности Косова“.

„У разговору са државним врхом у Београду нама није ништа ново понуђено. Државни врх је поновио своју одлуку, коју нису променили у међувремену, да они желе по сваку цену да се изађе на такозване косовске изборе и инсистирају на прављењу такозване јединствене листе и да од нас очекују да се и ми прикључимо том послу“, рекао је Ристић и, као медијску манипулацију, означио наводе да је, после састанка у Београду, договор близу.

„Нама је стало до државе Србије и наше Владе, али не можемо да прихватимо такву врсту непристојне понуде. Непристојно је тражити од српског народа да за свог председника призна терористу Хашима Тачија“, рекао је Ристић и додао да државни врх инсистира да се саопшти коначан став о учешћу на изборе.

„Ми смо то рекли и у разговору са државним врхом – уколико не могу са нама, са званичницима изабраним на локалним изборима, нека траже људе који желе да учествују, нека доведу друге људе на власт. То ће бити мања штета него да позовемо српски народ да изврши колективно самоубиство изласком на изборе“, рекао је Ристић.

Ристић је рекао да је онима који не мисле добро народу с Косова довољно и десет Срба да направе власт.

„Без обзира колико Срба изађе на изборе, нас не занима власт која ће произаћи из избора такозваног независног Косова. Па макар на изборе изашло и 50 одсто Срба“, рекао је Ристић.

БЕТА