„Напредни план“ из увоза спашава Србију?

izdajnik-aleksandar-vucic

БЕОГРАД – Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић најавио је да ће до краја године, уз знање и ангажовање великог броја људи, страних и домаћих стручњака, можемо да направимо план – шта је то што у наредних 10 година морамо и можемо да урадимо, а пре свега треба да направимо систем који функционише.

У реконструисаној Влади Србије, на министарским и саветничким местима, седеће људи из иностранства – Срби и странци.

Идеја је, објашњава за сутршњи Курир Вучић, да се доведу најбољи, они од којих можемо нешто да научимо и који ће нам помоћи да земља крене напред.
На питање ста је саветовао Лаазру Крстићу кад му је понудио да буде министар финансија, Вучић је одговорио да му је рекао да ће имати много проблема.

„Рекао сам му да ће све бити много горе него што мисли. Да су тренуци славе кратки, да после тога долази критика, јер у Србији сви показују своју снагу ако некога што јаче опсују“, казао је Вучић.

„То, сине, и тебе чека. Ако си спреман то да прихватиш, уђи у арену. Ако ниси, онда немој ни улазити. Да ће те неко чувати у стакленој кугли, да ћеш бити заштићен – нећеш. Ја ћу ти помоћи, ја ћу те штитити од свих тешких потеза, рећи ћу да је то наша заједничка идеја, па ће то искористити да ударе по мени. Али мораћеш да очврснеш, да се тучеш, да се бориш, јер све реформе које мислимо да спроведемо болне су и тешке, али направиће нам нормалну земљу“, рекао је Вучић у интервјуу објављеном у електронском издању „Курира“.

ТАНЈУГ