ШИПТАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ОТВОРИЛИ „ЦЕНТАР ЗА ЗАЈЕДНИЦЕ“ У ПОРТИ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ (ФОТО)

teo dzejkobson i jevtici

ПЕЋ, Југпрес, 07.08.2013: У порти цркве Светог Јована Крститеља која се налази у центру Пећи такозвана „америчка амбасадорка на Косову“ Трејси Џејкобсон , епископ узурпатор Епархије рашко-призренски Теодосије и такозвани “министар за заједнице и повратак” у Влади Хашима Тачија Далибор Јевтић отворили су центар за заједнице.

Јевтић је предходно посетио повратничко село Бело Поље, у општини Пећ , где је обишао цркву Ваведења Пресветe Богородице чија се унутрашњост реконструише.

teo i jevtici

„Ја сам данас имао прилике да разговарам са мештанима Белог Поља и да од њих чујем који су проблеми присутни у заједници у овом месту и рекао им на који начин може Министарство за заједнице и повратак да им помогне. Верујем да ћемо им прво решити проблем водоснадбевања као њихов тренутно највећи проблем,“ рекао је сепаратиста Јевтић.

teo i jevtici 1Ово је још један чин интензивне сарадње “америчке амбасаде”, сепаратиста и представника Београдске патријаршије која се одвија на југу Косова и Метохије. После оштре реакције српских представника на северу покрајине Теодосије је престао да се јавно појављује са представницима сепаратиста на Косову северно од Ибра.

Фото: В. Денчић

Погледати, такође:  СТВАРАЊЕ НОВОГ ЗАЈЕДНИЧКОГ ИДЕНТИТЕТА СРБА И АЛБАНАЦА

Припремила екипа Фб странице “Православље живот вечни”