Излазак на Изборе = признање Косова

slavisa-ristic

Председник Општине Зубин Поток Славиша Ристић изјавио је данас да су председници општина са севера Покрајине спремни да се повуку и да Влада уместо њих постави привремена већа, јер је то, како оцењују, мање зло од изласка Срба на новембарске изборе.

„Став председника Општина са севера Косова и политичких представника српског народа, према овим изборима није мотивисан било каквом борбом за власт. Овог тренутка ћемо се повући са функција, нека Влада именује општинска привремена већа према саставу какав одговара Београду, јер је то мање зло од учешћа Срба на Тачијевим изборима“, рекао је Ристић.

Ристић је навео да Срби на Косову а посебно они на северу покрајине ни по коју цену не треба да изађу на изборе које организује Приштина, јер би на тај начин признали независно Косово.

„Наша власт у Београду, почев од председника, куну се да никада неће формално признати независност Косова и они то неће урадити, јер нико то не тражи. Али они од народа на Косову и Метохији траже да и формално призна независност Косова и то ће се десити када буду учествовали на изборима које је расписала Приштина“, казао је он.

Коментаришући кашњење у исплати привремених надокнада и других давања из буџета Србије за грађане на Косову, Ристић је рекао да Срби, без обзира да ли ће Београд наставити финансирање или не, неће признати независност Косова.

„У Зубином Потоку, на пример, пре 40 година био је мали број људи који су радили у државним предузећима, али су живели у Србији. То желимо и сада и ако неко евентуално има идеју да поколеба Србе и да их натера да прихвате Тачија за председника у томе неће успети“, рекао је Ристић.

Ристић је изразио бојазан и да ће Београд бити уцењен и пристати да Косову обезбеди позивни број.

БЕТА