Србин ког је напао Албанац: Ударио ме док сам био са дететом, крао нам паприку из пластеника

kosovo police

„Ми продајемо поврће, а он је улазио у наш пластеник, убирао паприку… Отац му је скренуо пажњу да нема потребе за тим, јер ломи стабло, да ћемо му сами убрати, као што смо то урадили. Он је у том тренутку насрнуо на мог оца“, појашњава Ђошић

У селу Доња Брњица у близини Приштине синоћ је нападнут Младен Ђошић, кога је у маркету, у присуству сина, претукао Албанац из истог села и поломио му нос. Косовска полиција уместо нападача, прво је привела Ђошића и његовог оца. Ђошић за Косово онлајн прича да је његов отац недавно имао проблема са нападачем у вези са продајом поврћа.

У нади да ће га заштитити, Ђошић је синоћ после напада позвао Косовску полицију. Полиција је, међутим, најпре привела њега и његовог оца, а нападаче тек након неколико сати.

Након привођења, одвезен је у болницу у Приштини, одакле је враћен у станицу где је дао изјаву.

Самоицијативно је отишао у КБЦ Косовска Митровица, где су лекари установили да му је приликом ударца поломљен нос.

„Између 20 и 21 час пошао сам у оближњи маркет у селу, са сином, да купимо хлеб. Ту је био комшија који се скоро доселио. Ничим изазван, пришао ми је. Ја сам му реко да не насрће на мене, да ћу позвати полицију, и одједном ме је ударио“, наводи Ђошић.

Прича да се кроз неколико минута појавила полиција, која је према њему употребила прекомерну силу.

„Мене су повређеног хапсили, као и мог оца, који је болестан. Нас су привели, мене су из станице одвели у болницу, ушили рану и вратили ме у полицијску станицу да дам изјаву. Након тога сам отишао у КБЦ у Митровици где су ми дали налаз да ми је нос поломљен и тамо су ми санирали ране“, испричао је Ђошић.

Како је додао, полиција их није заштитила, већ их је привела, иако нису желели проблеме са нападачем.

Албанац који ме је напао је пре десетак дана долазио код нас. Ми продајемо поврће, а он је улазио у наш пластеник, убирао паприку… Отац му је скренуо пажњу да нема потребе за тим, јер ломи стабло, да ћемо му сами убрати, као што смо то урадили. Он је у том тренутку насрнуо на мог оца. Затим је долазио његов ујак да се извини, рекли смо му да нема потребе да више долазе код нас да купују, нисмо желели проблеме. Синоћ је био први сусрет након тога, и он је овако реаговао. Његова супруга ради у полицији, они су више нас малтретирали него што су нас заштитили, нема нама заштите овде….Такво је време, шта да радимо…“, забринут је Ђошић.

Наглашава да је обавештен да је нападач приведен, али да нема информацију да ли је пуштен на слободу.

„Није био тренутак за то, ту је било и моје и његово дете, да он мене напада, да ме удара… Нисам га провоцирао, то су снимиле камере. Прво су привели нас, касније и њега, не знам да ли је пуштен. Ништа више не знамо. Велики притисак врше на нас“, додао је Ђошић.

Мештани Доње Брњице често су на мети вандала, а недавно је у том селу опљачкано неколико српских кућа, исписани су графити ОВК, док је пре четири године Албанац из села пуцао је у дворишту школе у коме су се у том тренутку налазила деца.

Извор:
РТ