Пол Крејг Робертс: Нуклеарни Армагедон ће кренути из једне од ове 3 државе

armagedon

Напад на руски систем упозорења је Путина, који је раније веровао у разборитост својих „партнера“, приближио стварности.

Ситуација је очајна, а неразумни Запад изазива даље погоршање. Сада је императив да се Бајденов режим што пре повуче и седне за преговарачки сто са Путином.

Кенеди и Хрушчов решили су кубанску ракетну кризу. Путин је јасно ставио до знања да жели да реши конфликт у Украјини, који је Запад гурнуо у кризу. Али зашто Вашингтон не жели да реши ову опасну кризу?

И зашто ја једини постављам ово питање?

Запад сазива пропагандну „мировну конференцију“. Украјински напади на руске радарске станице чине САД нервозним. Вашингтон пост се претвара да Вашингтон нема никакве везе са њима.

Немачки лидер прави оштар окрет за 180° и дозвољава Кијеву да удари на руску територију. Русија премешта једанаест нуклеарних подморница у Атлантски океан. Луди западни свет доноси смак света човечанству.

Армагедон се приближава

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров говорио је 18. маја на 32. седници Савета за спољну и одбрамбену политику.

У свом говору, он је истакао да након 20 година хладнокрвног третмана „западних партнера“ руска влада почиње да схвата да су ти „партнери“ заправо њени непријатељи.

Пре или касније, и Путин и Лавров ће схватити да се против Русије подигло сатанско зло, са којим је немогуће преговарати.

У почетку су Путин и Лавров покушали да се изборе са овим злом дипломатски. Чак и након што је цео Запад наглашено игнорисао покушаје руске владе у децембру 2021 – јануару 2022. да постигне споразум о међусобној одбрани, Москва и даље није разумела свог непријатеља и својим спорим и ограниченим уласком у Украјину неозбиљно је пружила Вашингтону могућност да прошири сукоб.

Сада је, по свему судећи, сукоб раширен. Ако Путин не успе да оствари одлучујућу победу пре него што Западну Украјину преплаве војници НАТО-а, Путину ће остати само две опције: предаја или нуклеарни рат.

Запад је питање опстанка света ставио у руке три вештачке државе

Сви светски проблеми се врте око три вештачке државе: Украјине, Тајвана и Израела.

Украјина је била део Русије дуже него што постоје Сједињене Државе. Украјину је први пут створио као независну државу раних 1990-их од стране Вашингтона након што се Совјетски Савез распао и Јељцин, марионета Вашингтона, преузео место Комунистичке партије на власти.

Дакле, Украјина је вештачка држава која датира десетине година уназад и никада раније није постојала као самостална целина.

Тајван је мало острво уз кинеску обалу које је део Кине и насељено је Кинезима.

Вашингтон је покушао да се претвара да је то мало острво Кина и ставио Тајван у Савет безбедности УН.

Али председник Никсон је боље знао шта да ради. Подржао је постављање Тајвана и континенталне Кине на његово место. Никсон је био зачетник политике једне Кине коју је Америка следила све до Бајденовог режима.

Израел је био стварање глупе и корумпиране британске владе – или, тачније, стварање фанатичних циониста који су протерали безброј Палестинаца из својих градова и села. Читаве генерације Палестинаца рођене су у избегличким камповима у Јордану и Либану.

Уништавање Палестине као земље и геноцид над њеним народом настављају се несметано од 1947. године и нико ништа није урадио по том питању.

Израел се извукао јер је играо на карту холокауста како би створио симпатије за свој статус жртве и зато што је платио изборне кампање западних политичара у замену за одржавање своје реторике.

Сада размислите о чињеници да је свака од ове три потпуно вештачке државе способна да ослободи нуклеарни Армагедон.

Украјина то може учинити ако настави да користи ракете дугог домета које је испоручио Запад за напад на руски систем упозорења на нуклеарне ракете.

Тајван то може учинити ако прихвати окупацију америчких војника и прихвати додатне испоруке америчких пројектила.

Израел то може учинити ако добије од Бајденовог режима одобрење за напад на Иран.

Ево о чему вас сада позивам да размислите: Ако су Сједињене Државе заиста суперсила, и ако је Запад у целини супер-сила, како то да је његова будућност завршила у рукама три вештачке државе?

Аутор: Паул Цраиг Робертс – доктор економије, бивши подсекретар америчког трезора за економску политику у администрацији Роналда Регана. Својевремено је био аутор редовне колумне у Вашингтон тајмсу. Аутор бројних књига посвећених највећим проблемима нашег времена.

Извор:
WEBTRIBUNE