ДА ЛИ СУ САД И РУСИЈА НА КОРАК ОД РАТА?! ПЕНТАГОН ОД КИЈЕВА ТРАЖИ ПРЕЛАЗАК НА АМЕРИЧКО ВРЕМЕ И СМАЊЕЊЕ ГЕНЕРАЛШТАБА! ГЕНЕРАЛ КАВОЛИ ПРЕУЗИМА УПРАВЉАЊЕ ТРУПАМА НА ТЕРЕНУ

Us,Pentagon,In,Washington,Dc,Building,Looking,Down,Aerial,View

Пише: Андреј Млакар

Пентагон је од војних власти Кијева захтевао да пређу на америчко време. То се пре свега односи на Генералштаб украјинске војске како би од америчке војске обавештајне i оперативне информације у реалном времену и наређења.

Наиме, Американци су установили да садашње стање не одговара тренутној ситуацији и да информације касне, а самим ти и време рекације украјинских трупа на терену због чега је и Пентагон тражио да војска пређе на америчко рачунање времена.

Иначе сад је тренутна врменска разлика између Вашингтона и Кијева 8 сати.

Иначе Пентагон је тражио од војних власти у Кијеву да формирају дежурну војну јединицу која би била одговорна за пријем обавештајних и оперативних порука-наређења од Пентагона из Сједињених Држава у реалном -америчком времену у њиховој временској зони

Осим тога америчка војска имала је још један задатак а то је рационализација Генералштаба.

Наиме утвређено је анализом америчке војске да персонал у Генералштабу мора бити смањен за 60 посто. заправо ради се о официрима чиновницима који су вишак за нормално функционисање генералштаба.

Сви отпуштено биће сместа послати на фронт како би преузели командне дужности у борбеним јединицама на оперативном и тактичком нивоу.

Све ово треба да се заврши пре летње украјинске офанзиве коју ће према упућенима преузети лично командант Америчких снага у Европи генерал Кристофер Каволи, високи амерички официр кога дуже време сврбе прсти и који је спреман да искористи јединситвену прилику и шансу у својој каријери да зарати са Русима и покуша да их победи на стратешком и тактичком нивоу.

Наиме, то ће значити да ће генерал Каволи управљати са својим оперативним тимом на оперативном и оперативном тактичком нивоу свим јединицама украјинске војске од Харкова до Николајева.

Ако се овакав план заиста догодити од рата Русије и САД нас дели само један корак.

Ко је генерал Каволи

Генерал са четири звездице Кристофер Џерард Каволи од 1. јула 2022, године преузео је команду на свим америчким и НАТО снагама у Европи. Именовање Каволија долази у тренутку када САД формира нови корпус у Пољској и кад планира да на старом континенту распореде 100.000 војника на простору источне Европе на самој граници са Русијом и Белорусијом.

Каволи има дугу војничку каријеру, а осим у Европи у којој је биоравио од јануара 2018. до септембра 2020. службовао је и у Афричкој команди од октобра 2020 до јуна 2022. У војсци САД налази се од 1987 године и борбено је служио у Авганистану као командант бригаде у саставу 1. оклопне дивизије, 7. заједниле команде за мултинационалну обуку и 25. пешадијске дивизије.
Генерал каволи рођен је у Вицбургу тадашња Западна Немачка, где је његов отац био размештен. Каволи је италијанско-америчког порекла. Одрастао је у Риму, Верони, Вићенци.

Занимљиво је да Каволи није био класични прототип официра америчке војне школе. Наиме, дипломирао је биологију на Универзитету Приност, Већ тад одлучио је да буде припадник резервних снага и завршио је Курс за резервног официра, одакле је отишао право у пешадију. Пре тога дипломирао је на тему Утицај кишних глисти на развој плесни у земљишту.

Прво место службована била је Вићенца. Као млади потпоручник био је командант треће чете 325. ваздушно-десантног батаљона. На челу је био од 1988-1991. После унапређења у чин капетана послат је у школу за обуку Ренџера где је остао од 1992-1994. Ушао је и у програм руских официра за иностранство, а 1995, на универзитету Јејл уписао руске и источноверопске студије, које је магистрирао 1997. Две године касније 1999. постао је начелник за операције 10. брдске дивизије војске САД. Службовао је у мисији СФОР-а у БиХ између 2000 и 2001. Касније је у чину потпуковника пребачен на место директора за Русију у Управи за стратешке планове и политику Заједничког штаба од 2001, као и заменик извршног помоћника председника Заједничког штаба од 2003, а 2004 постаје виши сарадник на Универзитету за националну одбрану.

Каволи је држао предавања и стипендистима на Универзитету националне одбране, Центру за европксе безбедносне студије Џорџ К. Маршал у гармиш Патеркирхену. У мају 2022. именован је за команданта сви америчких и НАТО снага у Европи.

Каволи течно говори руски, италијански и француски језик.

Извор:
ТВ ФРОНТ