Како Сребреница мора да буде геноцид, а Зидани Мост не може да буде ни злочин?

igor-damjanovic

Пише: Игор Дамјановић

Погрешно је правити било какве паралеле између Сребренице и Јасеновца у домаћој јавности и органима законодавне власти. Пред УН то је друга прича, јер ма колико су злочини у Јасеновцу страшни, најстрашнији можда у историји човјечанства, о њима се глобално мало зна. Јасеновац и Сребреница немају ама баш никаквих додирних тачака, по организацији, трајању, ни по структури жртава и њиховом броју, и тд. Не перите савјест пред бирачима манипулишући јасеновачким мученицима. Не спајајте људи неспојиво.

Једино што је позитивно, по мени погрешним и бесмисленим предлогом резолуиције о Јасеновцу пред Скупштином Црне Горе је што су Хрвати искористили прилику да демонстрирају своју бестидност, а локални плаћеници, агенти утицаја и остали полтрони Запада одсуство чак и елементарних људских и моралних скрупула.

Ако већ хоћете Сребреницу да упоредите са неким злочином почињеном на овом простору што игноришите Зидани Мост. И тамо, као и у Сребреници побједничка војска стријељала је без суда побијеђену. Што о злочину на Зиданом мосту, стријељану заробљених црногорских четника 1945.у Словенији, нема предлога резолуције у Скупштини Црне Горе? Зар cy нам наши рођаци и комшије мање важни од војника Насера Орића?

Штавише, на Зиданом мостy стријељано је најмање 5 пута више зарбољених припадника ЈВУО, него што је стријељано након уласка ВРС у Сребреницу. Како Сребреница мора да буде геноцид, а Зидани Мост не може да буде ни злочин?

Извор:
ИН4С