Хеликоптер у којем се налазио председник Ирана доживео несрећу

ibrahim raisi

Хеликоптер, у којем се налазио председник Ирана Ибрахим Раиси, доживео је несрећу на северозападу Ирана, јавља локална државна телевизија „Прес ТВ“.

Агенција Тасним јавља да се у хеликоптеру налазио и министар спољних послова Ирана Хосеин Амир Абдолахијан.

Према првим информацијама, хеликоптер је имао тешко слетање у граду Џулфа у иранској провинцији Источни Азербејџан.

Спасилачки тимови стигли су у подручје несреће, преноси агенција ИРНА.

„Око сат времена након што је спасиоцима стигло саопштење о инциденту, спасилачки тимови су стигли на место инцидента и започели потрагу“, наводи се у саопштењу.

Како је прецизирано, у спасилачкој операцији учествује 16 тимова. Акцију отежава магла.

Министар унутрашњих послова Ирана Ахмад Вахиди претходно је потврдио да се догодио инцидент са хеликоптером у којем се налазио председник земље. Како је истакао, још се очекује долазак спасилачких бригада на место несреће, а контакта са председником нема.

На лице места упућена је војска, полиција и припадници иранског Удружења Црвеног полумесеца.

У међувремену Тасним јавља да су људи из окружења председника Ирана ступили у контакт са командним центром, што улива наду да у несрећи нико није погинуо.

У пратњи председника летела су још два хеликоптера која су безбедно стигла на одредиште, преносе медији. У њима су се налазили министри енергетике и путева.

Раније данас Раиси је био у посети Азербајџану, где је заједно са председником те земље Илхамом Алијевом учествовао у церемонији пуштања у рад брана „Худаферин“ и Гиз Галаси“, које су изграђене на реци Араз.

Извор:
СПУТЊИК