Покрет за одбрану КиМ: Проглас српској јавности – Прекинути преговоре о нормализацији односа Србије и “Косова”

proglas

Проглас српској јавности: Прекинути преговоре о нормализацији односа Србије и “Косова”

Покрет за одбрану Косова и Метохије упућује Проглас српској јавности, поводом наставка Бриселских преговора, који се одигравају под окриљем Европске уније, између српских власти и “Косова”. После неуспеха српских власти у противуставној политици “разграничења”, оне систематски и упорно раде на, од стране ЕУ наметнутом, “правно обавезујућем споразуму о свеобухватној нормализацији односа” између Србије и дела њене сопствене територије. Потпуно је јасно да ови преговори воде ка правном признању независности “Косова” од стране Србије. У исто време, пропаст политике Србије на Косову и Метохији довела је тамошње Србе у неподношљив положај, због чега напуштају јужну српску покрајину брже него икада.

Покрет за одбрану Косова и Метохије због тога захтева прекид Бриселских преговора и редефинисање односа Србије са Европском унијом, која наступа као сасвим пристрасан посредник, при чему нашу земљу условљава и уцењује “преговорима о прикључењу”.

Овај Проглас је позив српској јавности на рационалан дијалог о суштинском, пресудном питању нашег духовног, биолошког и државног опстанка.

На трибини ће говорити чланови Председништва Покрета за одбрану Косова и Метохије:

– Проф. др Слободан Самарџић

– Проф. др Часлав Копривица

– Проф. др Милош Ковић

Директан пренос догађаја можете пратити преко Jutjub kanala Press centra UNS-a.

 

ВРЕМЕ:
СРЕДА, 15. мај 2024. године,
13.30 сати

МЕСТО:
Пресс центар, УНС, Кнез Михаилова 6,
Београд

Извор:
ПОКРЕТ ЗА ОДБРАНУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ