„РУСИ НАПАЛИ ЛОКАЦИЈЕ ФРАНЦУСКИХ ПЛАЋЕНИКА У СЛАВЈАНСКУ“

Normandy,,France,,-,May,17,,2011.,Legionnaires,Of,The,French

Оружане снаге Русије напале су привремено место размештања француских плаћеника у Славјанску, саопштио је координатор Николајевског подземља Сергеј Лебедев, позивајући се на своје колеге у отпору.

Према информацијама украјинског подземља, током напада на Славјанск украјински артиљерци су стигли на локацију, где би требало да буду стационирани и Французи. Нема тачних података о броју рањених и погинулих, као ни података да ли међу њима има Француза. Међутим, на овом подручју ангажован је велики број возила хитне помоћи, која су стигла из других места. Трећина Славјанска је блокирана, у току је масовна провера докумената и паметних телефона, по свему судећи, траже се „руски шпијуни“ који су пренели координате циља.

„Према извештајима наших другова, долетео је на „локацију“ где су се налазили украјински артиљерци и, највероватније, они Французи који су у помоћ довезли самоходне топове CAESAR“, РИА Новости цитира речи координатора подземља.

Са своје стране напомињемо да ову информацију не можемо потврдити, нити је можемо оповргнути. Додајмо да су раније стигле информације о појави у Славјанску групе француских плаћеника из 3. пешадијског пука Француске легије странаца, која је бројала стотину људи. Јединица укључује специјалисте за артиљеријско извиђање, као и инжењеријску групу специјализовану за фортификације и теренска утврђења. Такође је саопштено да су Французи били придодати једној од бригада Оружаних снага Украјине и да су свуда ишли само у пратњи украјинских војника.

Извор:
ТВ ФРОНТ