Светска централна кухиња обуставља рад у Гази

palestina

Светска централна кухиња (WCК) саопштила је данас да обуставља рад у Гази након напада у којем је убијено седам њених радника.

„WCК одмах обуставља своје операције у региону. Ускоро ћемо доносити одлуке о нашем будућем раду“, навела је извршни директор WCК Erin Gore, пренoси Тајмс оф Израел.

WCК је претходно саопштила да је седам њених радника убијено у нападу на њихово возило у централној Гази касно синоћ, након што су помогли у испоруци хране и других залиха у северну Газу који су стигли неколико сати раније.

Организација је у саопштењу навњла да је њено особље „путовало у неконфликтну зону у два оклопна аутомобила означена логотипом WCК“, преноси Times of Israel.

Извршна директорка ове организације Erin Gore изјавила је да „ово није само напад на WCК, већ напад на хуманитарне организације које се појављују у страшним ситуацијама где се храна користи као оружје“.

IDF је саопштила да „спроводи дубинско испитивање на највишим нивоима како би разумела околности овог трагичног инцидента“, али није рекла да ли је одговорна за напад.

Претходно су палестински здравствени званичници у Појасу Газе саопштили да су погинули четири страна химанитарна радника и њихов возач Палестинац, а медији су пренели да су погинули хуманитарни радници из Аустралије, Велике Британије, САД, Канаде и Палестине.

Извор:
СПУТЊИК