Ухапшен Албанац који је пуцао у Доњој Битињи и на кући Србина оставио венац

kosovo police

Албанац из околине Призрена који је данас око поднева испалио више хитаца у центру села Доња Битиња, у општини Штрпце, а на зиду куће Србина Светислава Стојковића поставио венац са цвећем, је ухапшен, саопштили су из такозване косовске полиције у Штрпцу.

Из полиције су потврдили да се догађај догодио, да је истрага у току, а да је лице које је пуцало ухапшено, преноси Косово онлајн.

Како се наводи, ради се о 68-огодишњем Албанцу Н.Н. из општине Сува Река, којем је одређено задржавање у трајању од 48 сати.

Према речима мештана Доње Битиње, на зиду куће Светислава Стојковића, који живи и ради у Швајцарској, постављен је венац са цвећем и поруком на албанском језику, а како су саопштили навели само пуком срећом није се десило ништа озбиљније и нико није повређен.

„Негде око 11:45 смо чули појединачну, а затим четири пута рафалну пуцњаву. Док смо се питали шта је било, окупили смо се овде и видели да је венац постављен ту где не треба да буде, јер ту никада није постојао гроб, који је мало ниже. Сетио се после 81 године да му је деда погинуо у Другом светском рату, а убили су га Бугари, није погинуо од Срба“, саопштио је мештанин Јовица Сталетовић за Косово онлајн.

Он је навео да се  ради о Албанцу из Мачитева код Призрена и да је циљ био да се мештани „застраше“.

Додао је  и да је пред окупљеним мештанима пред полицајцима овај Албанац „псовао српску мајку“.

Сталетовић је саопштио да су у истом месту пре неколико вечери, на годишњицу смрти Адема Јашарија, палили ватру изнад цркве и да то нису пријавили и нагласио да су то „комшије радиле и провоцирале“.

Мештани су саопштили да су чланови исте албанске породице и пре шест година покушали да у дворишту куће породице Стојковић поставе споменик, али су се тада окупили у знак протеста и споменик је одмах уклоњен.

Село Доња Битиња је мултиетничко село у коме живе и Срби и Албанци, преноси Танјуг.

Извор:
ПОЛИТИКА