Канада подржава план Била Гејтса да блокира Сунце

gejts-bil

Пише: Милена Стојаковић

Канадска влада је објавила да ће та земља уложити милионе долара од новца пореских обвезника у шему коју заступа Бил Гејтс, а која настоји да се „бори против климатских промена“ блокирањем Сунца.

Влада Канаде за животну средину и климатске промене (ECCC) објавила је петогодишњи план за борбу против такозваног „глобалног загревања“.

Као део плана, ECCC је открио да ће велика улагања бити уложена у технологије које спречавају сунчеву светлост и топлоту да дођу до површине Земље.

Према Гејтсу и другим глобалистичким научницима који промовишу план, идеја укључује „спасавање планете“ од наводне претње „глобалног загревања које је створио човек“ хлађењем Земље.

Гејтс и његови савезници, укључујући милијардера Џорџа Сороша и Светски економски форум (WEF), верују да могу да „преокрену глобално загревање“ блокирањем Сунца.

Идеја је изнесена у плану канадске владе „Стратегија науке 2024. до 2029.“ кога је објавио ECCC.

Извештај владајуће Либералне партије у земљи открива да план има за циљ „разумевање потенцијала климатског инжењеринга и да утврди импликације технологија које имају за циљ намерно мењање климатског система, обично да се супротставе загревању климе (нпр. модификација сунчевог зрачења, поморски геоинжењеринг, технике уклањања угљен-диоксида).“

Environment Canada такође експериментише са избељивањем облака, користи морску со да осветли облаке изнад океана како би повећали струјање и смањили апсорпцију сунца.

Као што је Slay News недавно објавио, ове методе су сада почеле да се примењују широм света као део напора да се промовише „глобално хлађење“.

Гејтсов радикални план званично је лансиран прошле недеље када су научници почели да упумпавају хемикалије у небо.

Идеја, коју су промовисали Гејтс и левичарски милијардер Џорџ Сорош, укључује пумпање вештачких белих облака у атмосферу како би рефлектовали сунчеву светлост даље од површине планете.

Радикална шема би снизила температуру планете и наводно би се „борила против глобалног загревања“.

Сорос тврди да ће технологија помоћи да се спречи топљење ледених покривача.

„Наша цивилизација је у опасности од колапса због неумољивог напредовања климатских промена“, упозорио је Сорош најављујући улагања у шеме за блокирање сунца.

Гејтс се дуго залагао за план борбе против „глобалног загревања“ коришћењем експерименталног геоинжењеринга за блокирање Сунца.

Метода коју је прогурао Бил Гејтс укључује повећање концентрације аеросола у стратосфери како би се сунчево зрачење рефлектовало далеко од Земље.

Гејтс је финансирао велики пројекат на Харварду користећи балоне за распоређивање аеросола.

На Гејтсову несрећу, његов пројекат на Харварду је затворен након одбијања јавности да се то примени.

Ипак, друга група научника сада је унапредила Гејтсов план, пише Wall Street Journal.

Научници убризгавају рефлектујуће честице у небо, бацају хемикалије у океан и прскају слану воду у ваздух у очајничком покушају да зауставе или преокрену „климатске промене“.

Научници и регулатори су некада сматрали ове приступе геоинжењерингу табуом кога су се плашили да би петљање у животну средину могло имати нежељене последице.

Међутим, истраживачи сада добијају средства пореских обвезника и приватне инвестиције како би унапредили Гејтсове идеје за „глобално хлађење“.

Неки критичари тврде да би употреба аеросола у нашој стратосфери могла погоршати климатске промене, оштетити озонски омотач или изазвати друге непознате здравствене проблеме.

Карнегијева иницијатива за управљање климом упозорила је да би, ако би се процес изненада зауставио, „могао да изазове брз пораст температуре који би био реметилачки фактор за људско друштво и био би опасан за многе врсте“.

Остали ризици укључују промене у обрасцима кише, нивоима УВ зрачења, животним циклусима животиња и расту биљака.

Други, попут Данијела Шрага, директора Центра за животну средину Универзитета Харвард, признају да би идеја о блокирању Сунца могла бити ужасна идеја – али и даље инсистирају да је потребна.

„Ово звучи као ужасна идеја, а можда и јесте ужасна идеја – осим алтернативе, а то је да ћемо пустити Земљу да прокључа“, рекао је Шраг прошле године.

Извор:
НУЛТА ТАЧКА