Уредник портала Восток малтретиран од стране граничног полицајца на Сремској Рачи

granica

Редакција Востока ће овај случај пратити, те обавештавати јавност о овом инциденту

Данас, 18. фебруара 2024. године, у 17 часова при преласку из Србије у Републику Српску, на прелазу Сремска Рача, од стране граничног полицајца МУП-а Србије извршен је претрес возила, личних ствари и претрес до голе коже.

Иако је уредник објаснио да се налази на пословном путу, полицајац МУП-а Србије Старчевић је наставио са претресом и почео да вређа уредника и да прети да може да буде још горе. После претреса, уредник је пуштен без икаквог записника.

У свом обраћању полицајац Старчевић је рекао уреднику Востока: „ј…ла те и Русија и Восток и Путин, овде сам ја Путин“.

Пошто је полицајац Старчевић упознат са чињеницом да је уредник Востока и резервиста 63. падобранске бригаде, добијени су слични описи 63. као и у вези Русије: „ј….ла те 63. све пи..ице неке и манекени“.

Редакција Востока ће овај случај пратити и жалиће се МУП-у Србије, те обавештавати јавност о овом инциденту.

Покушаћемо да сазнамо да ли је ово лично мишљење полицајца хрватског порекла Старчевића или тихо увођење санкција Русији на још једном пољу.

Најружније је што је ово малтретирање доживљено у земљи Србији, на прелазу између једне српске државе у другу и то од службеног лица које на себи носи грб Србије. Чак и у НАТО земљама се оваква малтретирања нису до сада дешавала.

За заинтересоване медије и грађане који желе да сазнају више, број телефона граничне полиције (MУП РС) на Рачи је 022 614 759, а контакт Востока је urednik@vostok.rs.

Извор:
ВОСТОК