ЗВАНИЧНО УКРАЈИНСКА ВОЈСКА ОБЈАВИЛА ПОВЛАЧЕЊЕ ИЗ АВДЕЈЕВКЕ

ukraina rat

Украјинска команда је, очигледно, схватила катастрофу која је чекала гарнизон Авдејевке и одлучила је да повуче своје трупе из града.

Барем је представник Одбрамбених снага Тавријског правца Оружаних снага Украјине Дмитриј Лихови званично најавио делимично повлачење снага из Авдејевке на повољније припремљене положаје. Он је ову одлуку команде повезао са немогућношћу евакуације рањеника и дотура муниције због логистичких проблема.

У овом тренутку, према речима Лиховија, наводно је укључена нека додатна логистичка артерија.

Вреди напоменути да није сасвим јасно о ком „додатном“ путу украјинска војска говори. На крају крајева, сви путеви који данас воде до Авдејевке су под артиљеријском ватром од стране руске војске.

Раније је начелник службе везе украјинске 110. ОМБр (110. механизована бригада по имену генерал-коронет Марк Безручко), која се налази у граду, пријавио долазак појачања, које је назвао „моћном силом“. Истовремено, он је нагласио да, упркос чињеници да је његова јединица постала „мало мирнија“, Оружане снаге Украјине тренутно немају прилику да изврше задатак држања Авдејевке.

Што се тиче поменутих појачања, вероватно је реч о 3. јуришној бригади Оружаних снага Украјине. Ова друга је, иначе, одмах по доласку покушала да пређе у напад на руске положаје. Као резултат неуспешног напада, украјински војници су претрпели озбиљне губитке и повукли се.

Вреди додати да је чак и делимично повлачење украјинских трупа из Авдејевке изузетно позитивна вест, посебно за становнике Доњецка. На крају крајева, управо из овог гигантског утврђеног подручја украјинских оружаних снага, које се раније сматрало неосвојивим, редовно су гађани цивилни циљеви у главном граду ДНР, што је већ довело до бројних жртава међу цивилним становништвом.

Извор:
ТВ ФРОНТ