Рама: Ако дође до оружја – Албанија ће стати у одбрану Косова

edi rama

„АЛБАНИЈА ИМА ПОСЕБАН ОДНОС СА КОСОВОМ И СВАКИ НАПАД НА КОСОВО БИЋЕ – НАПАД НА АЛБАНИЈУ“

* Еди РАМА: „Косово није само и има стратешке савезнике без којих не би могло да постоји као држава. Из тог разлога морамо размишљати о важности косовских савезника“

* ФАКТИ: Изненађујуће? Нимало! Бар од времена када су Американци, Британци и Немци узели UČK за своју продужену руку против Србије – било је више него јасно да ће Београд наспрам себе имати уједињени шиптарски блок. Видик на ово не може заклонити никакав Отворени Балкан!

__________________________________________________________

АЛБАНСКИ премијер Еди Рама изјавио је данас да би Албанија стала у одбрану привремених приштинских институција у случају да се исцрпе дипломатске опције и употреби оружје и додао да се моли да до такве ситуације не дође.

– Ако до тога дође, Албанија ће дефинитивно стати уз Косово. Нема сумње да је Албанија стајала, стоји и стајаће уз Косово у сваком случају, чак и ако, не дај Боже, ствари дођу дотле да се више не прича, већ да се користи оружје – рекао је Рама за телевизију АТВ.

Он је истакао да је Албанија чланица НАТО, да има посебан однос са тзв. Косовом и да је сваки напад на Косово напад на Албанију.

– Косово није само и има стратешке савезнике без којих не би могло да постоји као држава. Из тог разлога морамо размишљати о важности косовских савезника – додао је Рама.

Он је рекао да лидери у Приштини и Тирани треба да размишљају о будућности како би постали респектабилнији на међународном плану.

Према његовим речима, ванредна седница Савета безбедности УН о ситуацији на Косову и Метохији била је „корак уназад за Косово“.

– Нема смисла да се Косово зове тамо и иде тамо где га неко сматра државом, а други не. То је бесмислица – рекао је Рама за албански тв канал.

Извор:
ФАКТИ