ПОКС: Посланик СНС Горан Ракић положио заклетву на Устав такозване „Републике Косово“ и на Устав Републике Србије

rakic-goran

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) констатује да није морално дати заклетву на тзв. Устав Републике Косово и полагати заклетву у Скупштини Србије на Устав Републике Србије, како је то учинио посланик СНС Горан Ракић, бивши министар у тзв. „Влади Косова“ вође ОВК Рамуша Хардинаја.

„Не може човек који се заклео да ће бранити ‘независност и територијални интегритет Косова’ бити искрен кад полаже заклетву у Скупштини Србије да ће поштовати Устав Србије који не предвиђа постојање Републике Косово. То је могуће једино ако реч бившег председника Српске листе Горана Ракића, а сада посланика СНС не вреди ништа“, изјавио је председник ПОКС Војислав Михаиловић.

Михаиловић каже да су се јуче сви посланици Српске листе као филијале СНС вратили у тзв. Скупштину Косова, као да су сви захтеви Срба испуњени и сада не постоје препреке да је више бојкотују.

„Ова вест је прошла потпуно неопажено јер се крије од српске јавности. Људи који су били чланови Влада Рамуша Хардинаја и Аљбина Куртија и који су спремни да лажу док полажу заклетву су узор патриотизма и поштења за напредњаке, а опозицију у исто време проглашавају за издајнике“, истиче Михаиловић.

Извор:
НСПМ