Премијер Грузије Иракли Кобахидзе: Украјина жели да прошири сукоб на нашу државу

irakli kobahidze

Премијер Грузије Иракли Кобахидзе оптужио је Украјину да покушава да прошири сукоб на ову државу, а након што су власти заплениле камион пун експлозива на путу према Русији.

„Ово још једном потврђује оно што у принципу и високо рангирани званичници украјинске владе говоре да су хтели и вероватно и даље желе: други фронт у нашој земљи“, рекао је вршитељ дужности председника грузијске владе Кобахидзе.

Грузијска Служба државне безбедности привела је јуче више људи у чијем возилу је пронађено неколико импровизованих експлозивних направа укупне тежине 14 килограма, пренеле су „РИА Новости“.

Аутомобил напуњен експлозивом кретао се из Одесе до Вороњежа ради извршавања терористичког напада, а грузијска служба означила је украјинског посланика из странке Владимира Зеленског, Андреја Шарашиза као организатора превоза.

Возило је из Одесе, преко Румуније, Бугарске и Турске, стигло до Грузије, а као крајња дестинација означен је Вороњеж. Експлозивна средства откривена су на грузијско-руској граници.

Подсећања ради, током 2022. године, коришћењем релативно сличне путање, припадници украјинских служби безбедности превозили су експлозивне направе у Русију, које су касније користили током терористичког напада на Кримски мост, па је сасвим извесно да је ово покушај сличног напада.

Извор:
НСПМ