Хроника После шест месеци притвора пуштен да се брани са слободе Душан Обреновић, младић из Косовске Митровице који је ухапшен још 29. маја у Звечану

dusan-obrenovic

Младић Душан Обреновић из Косовске Митровице који је ухапшен још 29. маја у Звечану, данас је пуштен на слободу. Његов адвокат Предраг Миљковић за Косово онлајн рекао је да је Обреновићу мера притвора замењена мером јемства и он је, након што је предложени износ исплаћен, из затвора у Подујеву стигао кући у Косовску Митровицу.

„После шест месеци данас је Специјални суд усвојио и донео решење којим се Душану Обреновићу замењује мера притвора, мером јемства. Ми смо данас тај предложени износ положили и ја сам данас око 16 сати отишао у Подујево и коначно, условно речено, преузео Душана Обреновића и довео га у његову родну Косовску Митровицу“, рекао је Миљковић.

Обреновић је ухапшен у Звечану 29. маја ове године пре избијања нереда и сукоба Срба и припадника Кфора а оптужен је за напад на припаднике Кфора и Косовске полиције. Обреновићу је Суд у Приштини 30. октобра продужио притвор за још два месеца, што му је било четврто продужење притвора, али је данас пуштен да се брани са слободе.

Одмах после хапшења појавиле су се информације да је Обреновић током задржавања у полицији брутално претучен од стране припадника Косовске полиције.

Официр за везу Београда и Приштине Дејан Павићевић изјавио је раније да су Обреновић и Радош Петровић из Звечана приведени без обзира на то што постоје докази да нису ни на који начин учествовали у нередима 29. маја у Звечану, јер их је Кфор ухапсио и одвео 20 минута пре него што је све почело.

Радош Петровић је после хапшења пуштен 23. јуна да се брани са слободе.

Адвокат Миљковић: Обреновићу мера притвора замењена мером јемства

Адвокат Предраг Миљковић изјавио је вечерас да је Душан Обреновић, који је ухапшен 29. маја у Звечану, пуштен на слободу и да му је мера притвора замењена мером јемства.

„Специјални суд је усвојио и донео решење којим се Душану Обреновићу мера притвора замењује мером јемства“, рекао је Миљковић за Танјуг.

Он је додао да је Обреновић из затвора у Подујеву пуштен након шест месеци и да је стигао кући у Косовску Митровицу.

Извор:
НСПМ