Георгије Зотов: „МИЛИОН ДОЛАРА БИ МИ ОДГОВАРАЛО…“

harem

Једног дана, пре 20 година, у новинама у којима је Георгије тада радио, одлучили су да се 1. априла мало нашале са народом. И дали су текст у огласима за брак. „Зовем се Амасу Недалниб. Муслиман сам. Живим у иностранству, богат сам, имам посао везан за цивилно ваздухопловство. Не комуницирам много са људима, не делим западне породичне вредности. Где си, моја четврта жено? Упознаћу те и одвести те да живиш у дворцу из бајке под земљом у егзотичној земљи из хиљаду и једне ноћи. Волим Тора Бору. Не пијем алкохол.“

Дешифрује се одмах, поготово ако име прочитате обрнуто (Усама Бинладен). Али даме нису разумеле. Уредништво је бомбардовано писмима, имејл адреса се усијала од порука. Све су желеле да скокну до богатог Арапина у дворац из бајке.

Једна жена је написала да је спремна да постане четврта – има тридесет пет година, лепа је, зна да се слаже са другим женама, њен муж је имао две љубавнице. „Главна ствар је да не пијеш“, написала је искрено. „Мој муж је био сиромашан и пио је“. Друга је написала писмо на енглеском –  I want you happy. А онда друго – Love you please come. Писале су и младе девојке (прелепе), прилажући фотографије у хиџабима – слободном вољом су прешле на ислам. Говориле су да су очајнички тражиле јединог, да их нико не разуме. Ово је било посебно тужно читати.

Посебна тема је, наравно, била материјално стање Амасуа Недалнибе. Извесна госпођа из Ставропоља је написала да је спремна да се пресели, али су јој потребне гаранције и брачни уговор. „Милион долара би ми одговарало“, рекла је нехајно. Девојку из Курска занимало је какви су услови у подземном дворцу (да ли постоји купатило, стална топла вода и лифт) и колико ће јој месечно издвајати за трошкове. „Рачунам на 50 хиљада долара“, написала је она. – „Не желим да делујем меркантилно, али друкчије, чак ни под условима четврте жене, нема смисла да се селим. И могу да прихватим мухамеданство.“

Знате ли шта је ту посебно зајебано? НИКО није питао у којој држави живи Амасу.

Неке су биле срећне да се удају за странца – тек тако, по огласу. Зато што су биле очајне. Друге су биле срећне због новца. Свака од њих, пошто није добила одговор, поново је писала. „Јеси ли већ нашао некога?“, огорчена је госпођа из Ставропоља. „Не мораш да одговараш, све ми је јасно.“ После овога, Георгије није изненађен колико је дама уписано на курс „Како се удати за милионера за 2 недеље“. Ако су биле спремне да оду у Авганистан и живе у подземљу, шта да кажем? А једна девојка је одушевљено известила: одувек је сањала да посети Тора Бору, острво са тиркизним морем! Није се потрудила да сазна да је Тора Бора пећински комплекс у Авганистану, а не одмаралиште Бора Бора у Полинезији. Па, лоше је сад код нас са географијом.

Зато Георгије без изненађења гледа и на евакуацију руских држављана из појаса Газе. Тамо има доста подземних двораца.

Георгије више никад није објављивао сличне шале.

С једне стране, то је јебено тужно, а с друге, љути ме.

Извор:
ИСКРА