Меморијално-хуманитарни турнир „Алберт Андиев“ ове године за децу оболелу од карцинома

albert andiev

Стрељачки клуб „Трофеј“ у сарадњи са Удружењем Херојске 549. мтбр „Цар Душан Силни“ организује трећи по реду меморијално – хуманитарни турнир у прецизном гађању „Алберт Андиев“.

Турнир ће се одржати у стрељани „Трофеј“ у Булевару Маршала Толбухина 46, у Београду од 27.11.2023. до 03. децембра од 09:00 до 21:00 сат. Финале турнира у част Алберта Андиева одржаће се 3. децембра, на његов рођендан.

Сва прикупљена средства са овогодишњег турнира биће донирана Институту за онкологију и радиологију Србије – „Одељење педијатријске онкологије“, за децу оболелу од карцинома.

Супруга Алберта Андиева, руског добровољца и снајперисте у 549. моторизованој бригади Приштинског корпуса Војске Југославије, Ивана Андиев, позива на меморијални турнир и подсећа колико је важан незаборав.

„Три године. Некоме је то пребрзо прошло, а некоме дан траје као година. Захвална сам свима који не дозвољавају да се његово име заборави. Алберт Андиев је јунак, осетински витез, борац за правду, истину и православље. Трећег децембра, на његов рођендан одржаће се финале турнира. Сви су добродошли.“ навела је Ивана Андиев.

Подсетимо, Алберт Андијев био је чувени добровољац из Северне Осетије који се током 1999. године борио раме уз раме са српским војницима на КиМ.

– Није ме бринуло да ли ћу погинути. Битно ми је било да будем на правој страни, а 1999. борио сам се на страни истине, на страни народа који је бранио своје. Косово и Метохија, то је земља која припада Србији! Данас бих урадио исто, раме уз раме са храбрим српским војницима, говорио је Андијев.

Извор:
ИН4С