Михалков: Сам Бог нам је послао специјалну операцију – да се пробудимо и видимо шта је шта и ко је ко

nikita_mihalkov

ПУШКОВ: ЗАПАД СЕ ПРЕТВАРА У НАДНАЦИОНАЛНИ – МУЛТИРАСНИ И МУЛТИГЕНДЕРНИ ВАВИЛОН

* Никита МИХАЛКОВ на московском скупу „Глобална борба за вредности“: „Дошло је време да се опредељујемо. То треба третирати као датост сличну оној са којом се земља суочила 1941-ве“

* Поебну пажњу привукле су ове речи портпаролке Министарства иностраних послова РФ Марије ЗАХАРОВЕ: „Сада смо у кључном тренутку. Неки ће се запитати – зашто кључном, кад се нисмо економски сломили и добро стојимо на бојном пољу, а победили смо у борби за утицај у свету јер нас Африка, Азија и Латинска Америка гледају и слушају? Ствар је у томе што је пред нама је много тежа битка, чак тренутак истине. Кључно је питање: хоћемо ли моћи да у себи одбранимо оно што смо прогласили целом свету?“

____________________________________________________________

У МОСКВИ је одржан скуп о „Глобалној борби за вредности“.

Његов иницијатор – функционер горњег дома руског парламента Алексеј Пушков – у уводном излагању је, поред осталог, рекао:

„Запад се претвара у неку врсту новог наднационалног, мултирасног, мултиродног, мултиетничког Вавилона. У томе се крију велике опасности за сваки друштвени систем. У геополитици још увек није могуће наћи неке компромисе, а у области вредности помирење је мало вероватно“.

Филмски редитељ Никита Михалков, којег је Пушков представио као „једног од оних људи који данас одређују руски систем вредности“, изнео је властито уверење:

„Сам Бог нам је послао Специјалну војну операцију у Украјини. Да се пробудимо, да видимо шта је шта код нас, а и – ко је ко. Већина наших проблема потиче отуда што су се унутрашњи непријатељи пробили у елиту, па чак и у саму државну машину. То су они који данас успоравају, саботирају, покушавају да седе на две столице, да се поравнају и замажу, да меким рукама врате у земљу све који су је (због специјалне операције) напустили, да нас наведу да све свима опростимо и да им омогућимо да опет млате паре. Само, из те мекоће потом израста оно што се претвара и обични фашизам“.

Михалков је на скупу објавио да више неће сарађивати са глумцима и сценаристима који су устали против специјане операције и нагласио:

„Дошло је време да се опредељујемо. То треба третирати као датост сличну оној са којом се земља суочила 1941-ве“.

После њега је наступио глумац, филмски редитељ и посланик Државне Думе Николај Бурљајев, рекавши:

– Колико видим: у многим нашим институцијама постоје латентна русофобија и презирање своје традиције и корене. Донедавно су се државне награде додељивале опсценим инсталацијама на петербуршком мосту, антихришћанској опери „Танхојзер“, антихришћанском и неисторијском филму „Матилда“. Све је то подржавала држава! Наша је обавеза да представимо цивилизацијски модел разумног друштва у неразумном свету“.

Посебну пажњу привукао је наступ портпаролке Министарства иностраних послова РФ Марије Захарове. Не без разлога:

„Сада смо, рекла је, у кључном тренутку. Неки ће се запитати – зашто кључном, кад се нисмо економски сломили и добро стојимо на бојном пољу, а победили смо у борби за утицај у свету јер нас Африка, Азија и Латинска Америка гледају и слушају? Ствар је у томе што је пред нама је много тежа битка, чак тренутак истине. Она лежи управо у борби вредности, идеологија – зовите то како хоћете. Кључно је питање: хоћемо ли моћи да у себи одбранимо оно што смо прогласили целом свету?“

Извор:
ФАКТИ