Како је амбасада САД доживела потписивање споразума о сарадњи привредних комора Србије и Украјине

privredna komora srb

У видеу који је објављен на друштвеним мрежама амбасаде САД, наводи се изјава америчког амбасадора Кристофера Хила у којој он примећује да је Србија на правој страни историје

Привредне коморе Србије и Украјине потписале су 17. новембра споразум којим се јачају комерцијалне везе две земље, а из америчке амбасаде поручују да је у питању историјски споразум Србије и Украјине „док заједно напредују ка европској будућности“.

У видеу који је објављен на друштвеним мрежама амбасаде САД, наводи се изјава америчког амбасадора Кристофера Хила, који је након потписивања Меморандума о сарадњи између Привредне коморе Србије и Трговинско-индустријске коморе Украјине рекао да је упркос свим потешкоћама, могуће препознати да Србија и Украјина имају заједничке интересе које је могуће развијати у будућности.

„Примећујем да је Србија на правој страни историје. Мислим да Србија одлично разуме какав је утицај брутална руска агресија имала на Украјину. Украјина је европска земља“, рекао је Кристофер Хил.

Истакнуто је и да је шеф делегације ЕУ у Србији Емануел Жиофре рекао да су Србија и Украјина одабрале исто.

„Бити члан ЕУ је друштвени избор. Одлука долази прихватајући низ вредности“, поручио је Жиофре.

У видеу који је објавила амбасада САД је и изјава министра грађевинарства Горана Весића у којој он каже да „Влада Србије осуђује агресију Русије на Украјину“ и додаје да „и Србију и Украјину чека будућност у Европској унији“.

На крају видео снимка, из амбасаде САД поручују да сваком рату дође крај и да ће на крају овог они бити сведоци још јачег српско-украјинског односа.

Меморандум о сарадњи између Привредне коморе Србије и Трговинско-индустријске коморе Украјине потписали су председник Трговинско-индустријске коморе Украјине Генадиј Чижиков и Директор Сектора за стратешке анализе, услуге и интернационализацију ПКС Михаило Весовић.

Извор:
РТ