Бошко Обрадовић: Вучић најавом војних вежби са НАТО прекршио војну неутралност Србије

Beograd, 20.10.2023. - Predsednik  Dveri Bosko Obradovic i predsednica Zavetnika Milica Djurdjevic Stamenkovski odrzali su konferenciju za novinare o zahtevu Savetu bezbednosti UN za "sveobuhvatnu" primenu Rezolucije 1244, danas u centralnom holu Doma Narodne skupstine. (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC)

Лидер Српског покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је да је председник Александар Вучић, тиме што је у уторак, после састанка са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом, најавио заједничке војне вежбе са Алијансом, прекршио војну неутралност Србије.

„Црвених тепих на коме је дочекан у Београду генерални секретар НАТО, који нас је бомбардовао и убијао нашу децу, само је врхунац прозападне политике актуелне власти СНС“, поручио је Обрадовић у писаној изјави.

Према његовим речима све је почело са „довођењем Шредера“ на страначки митинг на годишњицу почетка НАТО бомбардовања Србије, а настављено са ангажовањем Тонија Блера за саветника у Влади Србије.

Обрадовић је додао да, ако представници државе морају да се сретну са неким из НАТО, могу то да ураде на достојанствен начин.

„А не да их дочекују са сољу и погачом и на црвеном тепиху на коме стоји ненаоружани војнички строј. Вучићева јучерашња најава да ће предложити Влади Србије заједничке војне вежбе са НАТО пактом — директно је кршење војне неутралности Србије и укидање мораторијума на заједничке војне вежбе са било којом страном света док траје рат у Украјини, коју је донео Савет за националну безбедност“, додао је Обрадовић.

Извор:
НСПМ