Лукашенко позвао Србију: Одлучите се шта желите

lukasenko

Морамо да разумемо политику коју Београд води и жели да води у односу на Минск. Ако жели да сарађујемо, онда мора да постоји резултат у трговинском и економском смислу, поручује председник Белорусије

Председник Белорусије Александар Лукашенко позвао је Србију да се определи какву политику жели да води у односу на ту земљу, преносе „РИА Новости“.

„Морамо да разумемо политику коју Србија води и жели да води у односу на Белорусију. Ако желе, онда треба да буде и резултата у трговинско-економским односима. Ако желе да се додворавају, грубо речено, и подржавају европске и америчке санкције Белорусији, то је њихов посао. Нека се определе и подрже те санкције, ако су заборавили добро које смо им чинили“, рекао је Лукашенко о Србији током састанка са новим амбасадорима Белорусије.

Председник Белорусије је напоменуо да „ако Запад и Америка не желе да сарађују са Белорусијом, она ће чувати своје амбасаде тамо где је потребно, а главне дипломате ће пребацити у она подручја где се види неки рад и помаци“.

„Белорусија сарађује са многим земљама. Желимо да ојачамо ту сарадњу, то ће важити и за Србију. Само треба да схватимо шта они хоће. Једно је изјаснити се, а радити нешто сасвим друго. Таква политика никоме није потребна“, поручио је Лукашенко.

Лукашенко је данас именовао нове амбасадоре у неколико афричких земаља, као и у Кини и Србији.

Извор:
РТ