Чешка министарка одбране Јана Чернохова предложила да се њена земља повуче из УН

jana cernohova

ПОПУТ РУКОВОДСТВА ИЗРАЕЛА, И ОНА ХРАБРО УДАРИЛА НА РЕЗОЛУЦИЈУ ГЕНЕРАЛНЕ СКУПШТИНЕ УН

* Изговорила и ово: „Стидим се Уједињених нација. По мом мишљењу, нема разлога да Чешка даље буде у организацији која подржава терористе и која не поштује основно право земаља на самоодбрану. Изађимо из такве структуре!“

* ФАКТИ: Зна Чернохова да њој и сличнима само америчка доминација над Европом обезбеђује да буду министри (одбране). Зато јој ништа не значи што је међу 14 земаља, које су се под диригентском палицом Вашингтона  успротивиле резолуцији, најмање шест државица које на светској сцени не значе ништа. Не значи јој ништа ни то што иза америчко-чешке позиције нису стале ни Канада, Данска, Немачка, Индија, Италија, Јапан, Пољска, Јужна Кореја и Британија

 

ПОЉАЦИ, Естонци, Литванци и Чеси `убише` се да буду већи Американци од – Американаца.

Чешка министарка одбране Јана Чернохова предложила је да се њена земља повуче из Уједињених нација!

Због резолуције коју је усвојила Генерална скупштина УН о ситуацији на Блиском истоку.

Чернохова је оценила да тај документ „даје подршку (палестинским) терористима“.

Свесна да она једино у америчком кооринантном систему може бити министар одбране, оценила је да се само 14 земаља јасно и недвосмислено успротивило усвајању протерористичке резолуције и гласало против невиђеног терористичког напада на Израел који су починили терористи Хамаса.

Чернохова је поводом своје иницијативе додатно рекла:

„Стидим се Уједињених нација. По мом мишљењу, нема разлога да Чешка даље буде у организацији која подржава терористе и која не поштује основно право земаља на самоодбрану. Изађимо из такве структуре!“

Према њеним речима, напад Хамаса од 7. октобра једнак је терористичким нападима на САД које је починила Ал-Каида 9. септембра 2001. године.

Израел је поводом усвајања резолуције већ саопштио да „Уједињене нације више немају ни трунке легитимитета ни релевантности“.

Саму резолуцију је прогласио „одвратном и нечасном“.

Русија је ту резолуцију назвала „победом здравог разума“.

Њено усвајање иницирало је преко 20 арапских земаља на челу са Јорданом уз подршку низа других држава, укључујући Русију.

Резолуцијом се осуђује насиље над цивилима на обе стране и позива на одрживо хуманитарно примирје, као и на моментално „ослобађање цивила који су противзаконито заточени“.

Поред тога, указује се на потребу формирања механизма за заштиту палестинских цивила.

Резолуцију је подржало преко 120 земаља. Против је гласало 14, 45 је било уздржано.

Поред Израела и Сједињених Држава, против су гласале Аустрија, Хрватска, Чешка, Гватемала, Мађарска, Маршалска острва, Микронезија, Папуа Нова Гвинеја, Парагвај, Тонга, Фиџи и Науру.

Међу онима које су биле уздржане су Канада, Данска, Финска, Грузија, Немачка, Индија, Ирак, Италија, Јапан, Летонија, Пољска, Јужна Кореја, Румунија, Молдавија, Србија, Украјина и Британија.

Извор:
ФАКТИ